Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Scheffler se osamostatnil v čele Masters. Před Morikawou má náskok jedné rány

Golfové Masters má za sebou předposlední kolo. Na hřišti v americké Augustě se zatím nejvíce daří Scottiemu Schefflerovi. Domácí hráč má skóre -7 a vede o jednu ránu před svým krajanem Colinem Morikawou. Třetí je s odstupem dalšího jednoho úderu další Američan Max Homa. Přímý přenos 4. kola sledujte od 20:00 na ČT sport Plus, od 21:40 (po skončení zápasu hokejistek o bronz na MS) také na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Scheffler vede před posledním kolem turnaj Masters

Scheffler v sobotu absolvoval kolo s jedním úderem pod par (71) a s 209 ranami se osamostatnil v čele pořadí. Neodehrál přitom bezchybný den, dopustil se double bogey a par nesplnil ještě na dalších třech jamkách. Zazářil ale také eaglem, když třináctou pětiparovou jamku zahrál na tři údery, a přidal další čtyři birdie.

"Ten eagle byl strašně důležitý. Proto jste tam na té třinácté viděli ode mě trochu emocí, protože to byla důležitá chvíle v turnaji," vrátil se Scheffler k povedenému momentu, který přišel jen tři jamky po jeho největším nezdaru dne. "Je fajn, že mám zkušenosti (z vítězství v roce 2022). Jsem v pozici, kterou dobře znám, a těším se na tu nadcházející výzvu a pokus vyhrát turnaj," dodal.

Morikawa byl jedním z pouhých tří hráčů, kteří ve třetím dějství nepotřebovali ani 70 úderů (69), a posunul se z páté pozice. Vždy s odstupem jedné rány následují krajan Max Homa, který se v polovině turnaje dělil o vedení, Švéd Ludvig Aaberg a další americký golfista Bryson DeChambeau, jenž se 75 údery zahrál v popředí výsledkové listiny nejhůř a rovněž opustil průběžné vedení.

Naopak hrůzostrašné kolo odehrál Tiger Woods, který předtím svým postupem do závěrečných dnů přepsal historický zápis (cutem přišel počtyřiadvacáté). V sobotu ale zahrál se skóre 82, čímž o celé čtyři rány "překonal" svůj nejhorší výsledek z roku 2022. "Nepodařilo se mi rozehrát, potom už to bylo špatné celý den. Netrefoval jsem snadné putty – a bylo jich opravdu hodně," hodnotil Woods v Augustě.

"Prostě se mi nedařilo, a když jsem to mohl zlomit, tak se mi to nepodařilo," dodal americký hráč. Do nedělního kola, které můžete sledovat od 20 hodin na ČT sport, však zasáhne. Bude to Woodsovo sté kolo Masters v jeho kariéře.

Zdroj
Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články