Oppo, Vivo, Honor a Huawei – konkurence bude na jaře velká

Oppo
Zdroj: Svět Huawei

Čínské společnosti se v jednom kuse předhání v tom, kdo bude pro zákazníky atraktivnější. A zatímco na čínském trhu vede Huawei, tak na tom globálním si vede nejhůř, a to kvůli absenci Google služeb. Nicméně, nedávno unikly informace o nadcházející řadě Oppo Reno 12, které naznačovaly, že nová řada bude představena v květnu 2024. Nyní se do toho přidal známý leaker Digital Chat Station, který přinesl přesnější informace. Podle něj bude Reno 12 debutovat až v červnu tohoto roku.

DCS se vyjádřil ještě k dalším značkám a jejich řadám, a to konkrétně k tomu, že i ostatní čínští výrobci uvedou svá zařízení v červnu. Vivo uvede S19, Huawei zase Nova 13 a Honor jeho číselnou řadu 200. Je tedy jasné, že si všechny společnosti půjdou po krku – teď je jen otázkou, která z nich bude nejúspěšnější. Všechny řady spadají do vyšší střední třídy s tím, že úniky ohledně nových řad od Viva a Huawei jsou zatím ještě vzácné, takže tam si musíme ještě na informace počkat.

Oppo vsadí na vlajkový čipset

Honor 200 Lite se už objevil na certifikačním webu TDRA, což ukazuje na jeho brzké uvedení. Specifikace o něm bohužel žádné nevíme, ale přezdívka Lite značí, že se bude jednat o nejlevnější telefon celé řady. Dalším na tahu může být Oppo Reno 12, což je řada, která může dorazit s funkcemi umělé inteligence a periskopickým teleobjektivem. Nejvyšší model celé řady možná dorazí se Snapdragonem 8 Gen 2 nebo dokonce novějším Snapdragonem 8 Gen 3.

Každopádně pořád musíme myslet na to, že se nejedná o oficiální informace, a tak je možné, že některé věci budou ještě jinak. Červen, ač se to nezdá, je ještě daleko, takže společnosti mají plno času na to, aby něco změnily. Očekáváme, že v příštích týdnech se o všech zařízeních dozvíme ještě více informací.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizmochina.com, thetechoutlook.com

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Štítky:, , ,

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *