O nás     Inzerce     KontaktSpolehlivé informace o IT již od roku 2011
Hledat
Nepřehlédněte: Usnadní vám práci: Pozoruhodné IT produkty pro rok 2024
Správa dokumentů
Digitální transformace
Informační systémy
Hlavní rubriky: Informační systémy, Mobilní technologie, Datová centra, Sítě, IT bezpečnost, Software, Hardware, Zkušenosti a názory, Speciály

Pozoruhodné IT produkty 2024
E-knihy o IT zdarma
Manuál Linux

Dell AI Factory: Řešení umělé inteligence pro firmy

Společnosti Dell Technologies a NVIDIA oznámily posílení své strategické spolupráce v oblasti pomoci podnikům se zaváděním technologií umělé inteligence (AI). Díky rozšíření portfolia řešení pro generativní umělou inteligenci (GenAI) společnosti Dell využívající technologie NVIDIA, včetně nového řešení Dell AI Factory s NVIDIA, mají podniky bezpečně urychlit integraci svých dat, nástrojů umělé inteligence a místní infrastruktury a maximalizovat tak své investice do GenAI.

„Naši firemní zákazníci hledají snadný způsob, jak řešit své složité potřeby v oblasti umělé inteligence a rychle implementovat řešení – a to je přesně to, co jim Dell Technologies a NVIDIA nabízí,“ řekl Michael Dell, zakladatel a generální ředitel společnosti Dell Technologies. „Díky našemu společnému úsilí mohou podniky bezproblémově integrovat data pro své individuální potřeby a zefektivnit vývoj přizpůsobených modelů GenAI.“

„Továrny na umělou inteligenci (AI factory) jsou klíčové pro budování umělé inteligence v průmyslovém měřítku," řekl Jensen Huang, zakladatel a generální ředitel společnosti NVIDIA. „Společnosti NVIDIA a Dell společně pomáhají podnikům vytvářet továrny na umělou inteligenci, které promění jejich vlastní data v mocné poznatky."

Vysoce kvalitní výsledky z vysoce kvalitních dat

Novinky v komplexním portfoliu řešení pro generativní umělou inteligenci, které Dell přináší v úzké spolupráci se společností NVIDIA, mají zákazníkům s pomocí umělé inteligence umožnit modernizovat podnikání, urychlit obchodní transformaci a zvýšit produktivitu.

Dell AI Factory s technologií NVIDIA je podle výrobce prvním a jediným komplexním řešením na trhu, které integruje výpočetní prostředky, úložiště, klientská zařízení, software a služby společnosti Dell s pokročilou infrastrukturou a sadou AI softwaru NVIDIA, to vše podporované vysokorychlostní síťovou strukturou. Je dodáváno společně se službami NVIDIA a Dell jako plně integrované řešení, které využívá výhody konstrukce na úrovni racku se striktním testováním a ověřováním. Výrobce jej nabízí jako "vysoce funkční řešení pro získávání cenných informací a poznatků z dostupných dat, speciálně navržené s ohledem na standardy zabezpečení a správy podnikových dat".

Dell AI Factory s technologií NVIDIA

Dell AI Factory s technologií NVIDIA podle výrobce podporuje široké spektrum aplikací umělé inteligence a různé způsoby využití v průběhu celého životního cyklu GenAI, od tvorby a ladění modelů po obohacování dat a generování výstupů. Zákazníci mohou také využít profesionální podnikové služby, které pomáhají urychlit realizaci jejich strategie, přípravu dat a implementaci AI Factory, a získat tak širší možnosti využití schopností umělé inteligence v celém podniku. Dell AI Factory s technologií NVIDIA je k dispozici prostřednictvím tradičních kanálů a Dell APEX.

Společnost Dell Technologies bude rovněž spolupracovat se společností NVIDIA na uvedení kapalinou chlazené rackové architektury s vysokou hustotou založené na superčipu NVIDIA GB200 Grace Blackwell. Tyto systémy budou podporovat ekosystém nové generace a tvořit základ pro koncentraci výkonu u podnikových úloh umělé inteligence.

Servery Dell PowerEdge XE9680 budou podporovat nové modely grafických karet NVIDIA, včetně GPU NVIDIA HGX B200 Tensor Core, u nichž se očekává, že nabídnou až 25krát vyšší výkon inferencování umělé inteligence a nižší celkové náklady na vlastnictví. Servery Dell PowerEdge budou také podporovat grafické karty NVIDIA HGX B100 a NVIDIA HGX H200 Tensor Core.

Dell Data Lakehouse je pak dle výrobce otevřené moderní datové řešení, které je již celosvětově k dispozici a pomáhá objevovat, zpracovávat a analyzovat data na jednom místě v hybridních a multicloudových prostředích.

Dell PowerScale je pak řešení ethernetového úložiště na světě ověřené na AI infrastruktuře NVIDIA DGX SuperPod, které má zákazníkům pomoci dosáhnout vyšší rychlosti a efektivity ukládání dat pro AI.

„Podniky rychle začínají experimentovat s umělou inteligencí, ale dosažení návratnosti investic není přímočaré. Na prvním místě stojí otázky suverenity dat, souladu s předpisy a kvality dat. Nové nabídky, jako jsou řešení pro generativní umělou inteligenci společností Dell s technologií NVIDIA – RAG, zjednodušují podnikům cestu ke GenAI, pomáhají zvyšovat důvěru a rozvíjet jejich vlastní důvěryhodné aplikace GenAI, které mohou mít značný obchodní dopad,“ říká Dave Vellante, hlavní analytik společnosti theCUBE Research. „Náš výzkum ukazuje, že se podniky obracejí na lídry v oboru, jako jsou právě Dell a NVIDIA, a hledají u nich odborné znalosti a služby v oblasti umělé inteligence, aby snížily rizika a dosáhly dřívější návratnosti investic.“

Řešení Dell AI Factory s technologií NVIDIA je celosvětově k dispozici prostřednictvím tradičních prodejních kanálů a Dell APEX.

Servery Dell PowerEdge XE9680 s NVIDIA HGX B200 Tensor Core GPU, NVIDIA B100 Tensor Core GPU a NVIDIA H200 Tensor Core GPU budou k dispozici později během tohoto roku, většina ostatních řešení je k dispozici již nyní.


(15. 4. 2024 | redakce2)

Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2011-2024 BusinessIT.cz, ISSN 1805-0522 | Názvy použité v textech mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: BusinessIT(at)Bispiral.com | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu BusinessIT.cz a ochrana soukromí | Používáme účetní program Money S3 | pg(12051)