Medicína

Světová síť výzkumných pracovišť


Kategorie: Aktuality 
15.duben 2024

Po investicích do výzkumných pracovišť v roce 2020 se společnost Pratia chystá výrazně rozšířit své pokrytí terapeutických oblastí nabízených českým pacientům, včetně onkologie.  Posláním společnosti je zvýšit dostupnost inovativní léčby pro pacienty a zajistit co nejkvalitnějšího přístup k inovativním léčebným postupům.  

Společnost má více než 90 pracovišti v sedmi zemích Evropy, které zahrnují Českou republiku, Polsko, Německo, Španělsko, Bulharsko, Ukrajinu a Irsko. S téměř 1 500 klinickými studiemi provedenými od roku 2012 přináší společnost technologicky vyspělá a přizpůsobivá řešení v oblasti inovativních léčebných postupů. Spojuje pacienty a výzkumné pracovníky s masivní podporou nejmodernějších technologií a nabízí přístup k různorodým populacím pacientů, včetně onkologických, přičemž pokrývá více než 85 % oblastí všech typů klinického výzkumu.

V návaznosti působení na českém trhu od roku 2020 představuje společnost pacientům a klientům i novou značku Pratia. Zakládá na své flexibilitě, aby dosáhla nejlepších řešení pro partnery a zvýšila přístup k inovativním léčebným postupům pro pacienty, nezávislosti pro dosažení nezaujatosti procesů a nestrannosti studií, spolehlivosti a jistotě, že všechny procesy jsou v souladu s globálními i místními předpisy, jednoduchých a transparentních řešeních, která pacientům, lékařům i partnerům usnadní práci, a využívání špičkových technologiích.

Důležitou roli ve společnosti hraje její využívání nejmodernějších technologií. Implementace digitální výzkumné platformy Hyggio. Systém přináší revoluci ve správě klinických studií a zajišťuje spolehlivost dat a snadný přístup k nim. Pratia je síť center klinického výzkumu s více než 90 pracovišti v 7 zemích Evropy a je zároveň největší základnou pro onkologický výzkum na světě.  Dle TZ

www.livepr.eu

Autor: MUDr. Olga Wildová