Dnes Úterý - skorojasno 27°C
Zítra Středa - skorojasno 23°C
Úterý 30. 4. 2024
Svátek má Blahoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Strážníci vyrazí na pražské cyklostezky, zaměří se na prevenci
Jeden ze stánků na pražské cyklostezce. Zdroj foto: Městská policie hl. m. Prahy

Strážníci vyrazí na pražské cyklostezky, zaměří se na prevenci

Strážníci opět vyrazí na cyklostezky a v rámci prevence budou až do podzimu cyklisty upozorňovat na důležitost dodržování pravidel silničního provozu a používání ochranných pomůcek. O již tradiční jarní akci informovala mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová.

Od 16. dubna až do konce září, se cyklisté budou s hlídkami strážníků preventistů potkávat na frekventovaných pražských cyklostezkách, jako jsou v Braníku, Modřanech, Troji či Stromovce každý týden v úterý, čtvrtek a neděli vždy od 14 do 18 hodin. 

O prázdninách se doba prodlouží od 10 do 18 hodin. Završením prevence pak bude na přelomu října a listopadu, kdy se mění čas, akce „Nejezdi jako netopejr“, která má za úkol především připomenout, že za snížené viditelnosti je neosvětlený cyklista nebezpečím nejen pro sebe, ale také pro okolí. 

„Protože většinu pražských cyklostezek mohou využívat také chodci, je zde zapotřebí velká dávka tolerance a opatrnosti z obou stran. Strážníci se tak znovu zaměří na jejich bezpečnost,“ vysvětlila mluvčí. 

Při preventivní akci „Na kole i koloběžce bezpečně“ budou strážníci na vybraných cyklostezkách oslovovat nejen cyklisty a rodiče s dětmi na koloběžkách, ale také chodce a budou jim připomínat, jak se na kole správně a bezpečně chovat, aby předešli zbytečným úrazům, jak má vypadat výbava cyklisty a zároveň kontrolovat i technický stav kol.  

Děti všech věkových skupin se mohou těšit na edukační hry a drobné dárky v podobě reflexních a bezpečnostních prvků. Strážníci budou taktéž připraveni pomoci odstranit případné drobné závady či doplnit chybějící povinnou výbavu, jako jsou odrazky a světla.  


Autor: Jan Puci

Podezřelé zavazadlo vyklidilo halu hlavního nádraží, v kufru bylo oblečení

Včera v 18:33

Kvůli nálezu podezřelého zavazadla byla v pondělí dopoledne před jedenáctou hodinou evakuována hlavní hala hlavního nádraží. Nakonec se ukázalo, že se ve velkém kufru ukrývalo oblečení. Cestující se v poledne na nádraží mohli vrátit bez omezení.  

V Praze na Harfě jsou high-tech laboratoře pro vývoj nových léků

28. dubna 2024 ve 23:28

Objevy z ÚOCHB mají od středy větší šanci, že se dostanou do praxe, a pacienti s dosud neléčitelnými nemocemi mají zase silnější naději, že se dočkají účinné terapie. Fungovat totiž začíná na české poměry unikátní translační centrum spojující vědu a její komerční využití –...

Při požáru bytu v Záběhlicích zemřel člověk

28. dubna 2024 v 16:31

Nedělní ranní požár bytového domu v Záběhlické ulici v desáté městské části měl bohužel tragické následky. 

Další články
Nahoru