Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?


Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Vnímejte zlato jako dlouhodobou investici

Všimli jste si, jak v posledních několika týdnech vzrostla cena zlata? A to dokonce až tak, že atakuje historická maxima. Možná si přesně v takový moment říkáte, že není vhodný čas na nákup. Žlutý kov je přece „drahý“, takže se vyplatí čekat na korekci.

Opak je však pravdou. Zlato je typicky konzervativní a dlouhodobá investice, která má největší smysl v řádu patnácti, dvaceti i více let (jako spoření na důchod, zajištění budoucího života svých dětí a tak podobně).

Pokud investujete například na dvacet let, pak nemají události několika málo týdnů žádný dopad. Vás musí zajímat dlouhodobé předpovědi. Rovnou tedy zapomeňte na časování trhu (to si nechte například pro kryptoměny).

Přední světoví analytici říkají, že v následujících dekádách zlato hravě překoná současnou hodnotu o stovky procent. Čím déle tedy budete čekat, tím menší zhodnocení si ve výsledku užijete, protože budete kupovat ještě dráž.

Hlídejte si přehnané marže některých obchodníků

Žádná česká mincovna nevyrábí vlastní zlaté slitky ani cihličky. Toto zboží dovážíme například ze švýcarské rafinérie Argor-Heraeus, z Německa, Austrálie i dalších míst.

Do takového procesu přepravy se logicky musí zapojit řada různých poskytovatelů. Každý z nich si určí svou marži, což platí i pro koncové české prodejce.

Přesně proto se ceny napříč českými obchodníky značně liší. Příkladem je nejlevnější gramový slitek ze zmíněné rafinérie Argor-Heraeus, který někde pořídíte za necelé 2 000 Kč, jinde za více než 2 500 Kč. Raději tedy poctivě porovnávejte dostupné nabídky a věnujte svou pozornost jen těm nejvýhodnějším.

Za své peníze požadujte pouze fyzické zlato. To si uschováte do sejfu a máte klid. Zapomeňte na virtuální držení zlata, akcie zlatých dolů (nevíte, zda nejsou vytěžené) či nevýhodné bankovní spoření do zlata.