Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Přidat na Seznam.cz


Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Velké rozdíly v cenách napříč prodejci

Jste český investor? Pak vám pouhé sledování ceny zlata na světové burze k úspěchu nestačí. Zároveň musíte velmi pečlivě porovnávat i jednotlivé nabídky českých obchodníků. Naprosto stejný produkt totiž pořídíte klidně i o tisíce korun levněji, nebo naopak dráž. Jak je to možné?

Žádná česká mincovna totiž bohužel nevytváří vlastní zlaté slitky ani cihličky. Takové produkty si nechávají naši obchodníci dovážet ze Švýcarska, Německa, Austrálie…

A zde přichází na scénu náročný proces přepravy, během něhož je nutné zapojit řadu odborníků. Každý z nich si naúčtuje své služby. K tomu připočtěte řadu koncových prodejců, kteří to berou jako záminku ke stanovení vysokých marží.

Nejobyčejnější gramový slitek Argor-Heraeus si tak u jednoho obchodníka koupíte za 2 000 Kč, u jiného za více než 2 450 Kč. U větších a těžších produktů jsou rozdíly v cenách ještě výraznější.

Máte-li rádi své těžce vydřené peníze, raději tedy porovnávejte jednotlivé nabídky. Mezi nejlevnější prodejce patří společnost pod vloženými odkazy. Přesvědčte se sami.

Cena zlata bude růst

Posledních několik týdnů můžeme pozorovat prudký nárůst ceny zlata na světové burze. Je vhodný čas na nákup, i když je nyní zlato „drahé“? Ano, je!

Přední světoví analytici mají jasno – žlutý kov bude v následujících dekádách ještě mnohem dražší, a to o stovky procent. Takový stav není nic výjimečného (mrkněte, kolik stálo zlato před osmnácti lety).

Čekání na korekci vám tak opravdu nepřinese kýžený efekt. Ba právě naopak. Kvůli takovému nesmyslu zbytečně prošvihnete nejlepší cenu, a tím pádem nebude mít vaše investice tak pěkné zhodnocení.

Co ještě dodat? Za své peníze požadujte jen a pouze fyzické slitky/cihličky. Ty jsou mnohem bezpečnější než virtuální držení či akcie zlatých společností. O nevýhodném bankovním spoření do zlata ani nemluvě.