Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Přidat na Seznam.cz


Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Jak ideálně investovat do zlata?

Zlato je vhodné především pro konzervativní a dlouhodobé investory. Z toho důvodu se hodí například jako forma „spoření“ na stáří, případně na koupi rodinného domku v budoucnosti. Svůj smysl má i jako metoda zabezpečení svých ratolestí do budoucna.

V případě dlouhodobých investic jsou jakési pokusy o časování trhu naprosto nesmyslné. Vás musí zajímat pouze ověřená strategie dlouhodobého přikupování fyzických slitků/cihliček, a to nehledě na aktuální výkyvy na trzích.

V posledních několika týdnech například vzrostla cena zlata na nové historické maximum. Co to znamená? Vlastně vůbec nic. Události týdnů nemají na období třiceti let žádný dopad. Pro vás se tedy nic nemění – musíte přikupovat jako vždy.

Přední světoví analytici navíc tvrdí, že tento trend bude pokračovat po následující dekády. Budoucí ceny zlata budou oproti těm dnešním vyšší o stovky procent. Chcete čekat? Pak vám uteče nejlepší cena a také zhodnocení.

Nenakupujte zlato jen tak někde

To bychom nebyli v Česku, kdybychom se tu nemuseli potýkat s určitými specifiky. Jedním z nich je fakt, že žádná tuzemská mincovna nevyrábí zlaté slitky ani cihličky. Takové výrobky se k nám tak logicky dováží ze zahraničí. Nejvíce z nich pochází ze Švýcarska, případně Německa.

Právě složitý proces přepravy je ideální záminkou k tomu, aby si někteří čeští prodejci stanovili vážně vysoké marže.

Nejlepší bude, když si uvedeme jeden stručný příklad. Tím je gramový slitek Argor-Heraeus (velmi populární zlatý produkt mezi českými investory). Ten si můžete pořídit za 2 000 Kč, ale klidně i za více než 2 500 Kč. Záleží jen na tom, na jakého obchodníka zrovna narazíte.

Co se stane, když budete v průběhu dekád pokaždé vyhazovat tolik peněz z okna? Zbytečně ztratíte klidně i statisíce a vaše investice ztratí veškerý smysl.