Bývalý hráč a trenér Josef Zajíc favorizuje v baráži hokejisty Kladna

Přidat na Seznam.cz

Bývalý útočník Josef Zajíc (na snímku) poznal hokej ze všech stran. Tedy jako hráč, trenér, manažer, televizní komentátor a v současné době pracuje pro agenturu Sport Invest.

Zkušeného hokejového experta lze potkat na zimních stadionech a zápasech různých úrovních od extraligy po mládežnické soutěže.

Měl jsem štěstí, že jsem se pohyboval v prostředí, které jsem měl a pořád mám moc rád. Práce v hokeji mě samozřejmě baví i nadále,“ svěřil se Josef Zajíc pro SportDeník.cz v útrobách arény v Chomutově při přípravném utkání Česká republika – Lotyšsko hráčů do osmnácti let.

Odchovanec kladenského hokeje získal mistrovský titul v československé lize v sezoně 1990/91 v dresu Dukly Trenčín. Jinak převážnou část kariéry strávil na Kladně.

Ale v sezoně 1994/95 jsem hrál za Pardubice. Na ledě jsem vychovával mladého Milana Hejduka, který pak vyhrál olympiádu v Naganu,“ prozradil Zajíc detaily z tehdejšího angažmá na východě Čech.

Kromě už zmíněného Kladna působil v Německu a v českých nižších soutěžích. Zajímavou epizodou pro Zajíce byla role televizního komentátora a taky si vyzkoušel práci sportovního manažera v Českých Budějovicích.

Když jsem byl manažerem kladenské mládeže, tak jsem přivedl ze Sokolova do žákovského týmu Kladna Jiřího Ticháčka, nynější oporu áčka,“ přidal další zajímavost.

Josef Zajíc během trenérské dráhy stál jako asistent i na střídačce kladenského celku, vedl Hvězdu Praha a Kralupy nad Vltavou.

Mojí srdcovkou je samozřejmě Kladno. Budu sledovat baráž se Vsetínem. Škoda, že se kvůli nevyhovujícímu zimního stadionu nemůže hrát ve Vsetíně, kde je specifické prostředí. Pokud jde o herní sílu obou soupeřů, tak myslím, že větší je na straně Kladna, které má velmi silné osobnosti,“ uvažoval Josef Zajíc.

Ptát se ho, jak vidí šance Kladna, je asi zbytečné.

Budu rád, když uvidíme dramatický hokej a skončí to jako loni záchranou Kladna. Tehdy proti Zlínu a teď by se mělo Kladno prosadit i proti Vsetínu,“ dodal Josef Zajíc.

Zdroj: autorský článek