Šlágr kola ovládla Plzeň, Sparta se vrací do čela

Přidat na Seznam.cz

Očekávaný duel mezi Viktorií Plzeň a Slávií Praha rozhodl jedinou trefou plzeňský Pavel Šulc, a tak se situace na čele tuzemské nejvyšší soutěže opět zamotává. Rolí lídra se po tomto kole tak může pyšnit znovu Sparta Praha, která vyhrála v malém pražském derby s Bohemians 1:3.

Sparta v sobotu zvítězila v Ďolíčku a mohla alespoň na několik hodin slavit návrat na první místo. Slavia totiž měla své utkání na programu až v neděli, kdy mířila do plzeňské Doosan areny. Plzeň měla v nohách čtvrteční zápas Konferenční ligy s italskou Fiorentinou, i přesto se ale do svého soupeře pustila s velkou vervou a odměnou jí nakonec byly tři body. Mužem utkání se stal Pavel Šulc. Ten se dokázal prosadit hned dvakrát, jenže v prvním případě si těsně předtím pomohl rukou a branka nebyla uznána. Situace z 87. minuty už ovšem byla v pořádku, a tak Viktoria zvítězila nejtěsnějším rozdílem. Tomáš Chorý vyhrál ve vápně souboj s přesilou hostujících hráčů a sklepl míč na osamoceného Šulce, který svoji parádní volej umístil přesně.

Dvě kola před koncem základní části soutěže tak získává v dostizích o titul výhodu opět Sparta. Lepší umístění sehraje roli v nadstavbové části, první tým tabulky se s tím druhým totiž utká na domácím stadionu.

Zajímavá je situace i na opačném pólu. Karviná je zatím poslední s jednobodovou ztrátou na České Budějovice, další dva body pak ztrácí na 14. Zlín. Po odehraných pětatřiceti kolech nejhorší tým soutěže automaticky sestupuje do Fotbalové národní ligy, tým na čtrnácté a patnácté příčce čeká baráž.

zdroj: autorský článek