Je konec, rozlučte se. Řada Huawei P končí a přichází Pura

Pura
Zdroj: Huawei

Řada Huawei P měla velkou tradici, která trvala dlouhých 12 let, ale vše jednou končí a nové začíná. Se šokujícím oznámením dnes přišel Richard Yu, který je generálním ředitelem jednoho z oddělení Huawei. Uvedl v něm, že se společnost rozhodla přejmenovat svou řadu P na Pura. První telefon nové řady vyjde již zanedlouho s tím, že se bude jmenovat Huawei Pura 70. Podle generálního ředitele společnost plánovala přejmenovat svou vlajkovou řadu již od roku 2019, což je rok, kdy požádala o ochranné známky Pura a HUAWEI Pura.

Řada P byla poprvé představena světu v roce 2012, kdy Huawei uvedl model P1. Vlajkové telefony patřící do této řady vždy kladly důraz na design a fotoaparáty, kterými je řada P známá. Uživatelé vedou intenzivní diskuze o tom, jak slovo Pura vyslovovat a co vůbec znamená. Podle některých znamená tohle slovo ve španělštině krásný, a tak je možné, že společnost právě narážela na krásný design telefonů této řady.

Huawei v nadcházející vlajkové řadě vsadí rovnou na sestavu čtyř různých telefonů, a to alespoň podle úniků. Konkrétně se bude jednat o Huawei Pura 70, 70 Pro, 70 Pro+ a 70 Ultra. Rozdíly mezi modely Pro budou zřejmě ve fotoaparátech a výdrži baterie. Model Ultra zřejmě dorazí jen s vylepšeným designem v porovnání s modelem Pro+.

Pura se blíží

Nová vlajková řada se blíží. Původně se očekávalo její představení už na začátku dubna, ale k tomu nakonec nedošlo. Je otázkou, jestli to byl záměr nebo to Huawei takto plánoval, aby zmátnul fanoušky. Nicméně, spekuluje se o tom, že kamenné obchody jsou už v Číně téměř naskladněné očekávanou řadu, a tak by mělo být její spuštění nejpozději do konce dubna. Společnost zatím neposkytla žádné oficiální informace o datu uvedení na trh.

Rovněž není jasné, jestli se řada Pura 70 dostane k nám, ale dá se předpokládat, že ano vzhledem k tomu, že ji zde Huawei pravidelně prodává.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizmochina.com, technode.com

Průměrné hodnocení 4.3 / 5. Počet hodnocení: 3

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *