Společnost Sierra Space slibuje revoluci v globálním doručování z oběžné dráhy. Zásilky kamkoliv na Zemi do 90 minut

Společnost Sierra Space, lídr v oblasti komerčních kosmických technologií, představuje projekt Sierra Space Ghost – kosmickou loď schopnou doručit náklad kamkoli na Zemi během 90 minut. Tento průlom v kosmické logistice je podpořen investicemi desítek milionů dolarů a technologií, která může změnit způsob doručování zásob ve vojenských a humanitárních misích, píše portál Interesting Engineering.

Sierra Space Ghost funguje z oběžné dráhy, kde jsou uloženy zásoby, jako jsou lékařské potřeby a potraviny, které lze uchovávat až pět let. V případě potřeby jsou tyto zásoby vypuštěny pomocí deorbitálního motoru, a chráněny tepelným štítem při průchodu atmosférou. Speciální padákový systém pak náklad přesně navádí na cílové místo.

Viceprezident společnosti, Erik Daehler, zdůrazňuje škálovatelnost systému Ghost, který umožňuje manipulaci s náklady různých velikostí a snižování nákladů na jednotlivé mise. Sierra Space nyní intenzivně testuje a zdokonaluje nezbytnou infrastrukturu a komunikační systémy, s nadějí, že projekt brzy vstoupí do provozu a otevře nové možnosti pro rychlé globální doručení.

Zdroj: Interesting Engineering