Rusové hlásí úder na francouzské žoldáky ve Slovjansku. Francie přítomnost svých ozbrojenců na Ukrajině popřela

Přidat na Seznam.cz

Ruská propagandistická agentura RIA Novosti informovala o tom, že ruská armáda zasáhla stanoviště armády v ukrajinském městě Slovjansk.

Kromě ukrajinských sil se měli na základně ve Slovjansku nacházet také Francouzi.

,,S největší pravdpodobností ti Francouzi, kteří přivezli samohybná děla Caesar, aby pomohli banderovcům (Ukrajinská povstalecká armáda, pozn. red.), řekl Sergej Lebeděv, koordinátor Mykolajivu.

Lebeděv zároveň uvedl, že třetina města je blokována armádou. V ulicích probíhá hromadná kontrola dokladů a telefonů.

Podle informací ruských činitelů v pondělí obdržely ozbrojené síly Ukrajiny další várku houfnic Caesar z Francie, které jsou určeny k ostřelování Záporožské oblasti.

Francouzští vojáci na Ukrajině

Francouzský ministr zahraničních věcí se již kdysi distancoval od informací, že se na Ukrajině nachází francouzští žoldáci a desítky jich padlo při úderech na Charkov. RIA Novosti tvrdí, že existuje spousta důkazů o jejich přítomnosti v ukrajinské armádě, Francie tato prohlášení označila za hrubou manipulaci Rusů.

Slovjansk pod ruským útokem

15. dubna v ranních hodinách čelilo město raketovému útoku ruských sil. V centru Slovjansku došlo k poškození výškové budovy. Pod palbou Rusů byla také předměstí Pokrovska a přidružené okresy, píše deník Ukrainska Pravda.

Zdroj: RIA Novosti, Ukrainska Pravda