Zázrak našich babiček: Léčí žlučník, játra, tvrdou stolici a odstraňuje toxiny ve střevech

Stačí zařadit do svého jídelníčku tento účinný čaj a brzy vás přestanou trápit veškeré problémy, jako je tvrdá stolice, nadýmání a toxiny ve střevech.

Detoxikační čaj vhodný na ráno i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Čaj z rakytníkové kůry je velmi účinný prostředek, který pomáhá léčit žlučník, játra, tvrdou stolici, odstraňuje toxiny ve střevech, žlučové kameny, plynatost, záněty žlučníku a brání tvorbě žlučových kamenů. Jeho pravidelná konzumace je proto vhodná pro každého, kdo má slabší žaludek a často se po konzumaci jídla potýká s výše uvedenými problémy. Jeho příprava je dle serveru MedicalNewsToday snadná a zvládnete ji bleskurychle. 

Čaj z rakytníku a lidské zdraví 

Rakytník si začal získávat oblibu teprve v posledních letech, kdy již mnoho studií potvrdilo, že nabízí řadu zdravotních přínosů. Velmi dobře se osvědčil zejména při potížích, jako je malátnost, potíže s tlustým střevem a nedostatečná peristaltika tlustého střeva. Poradit si však dokáže také s tvrdou stolicí, bolestí tlustého střeva, pocity nadýmání, otoky jater, zástavou vylučování žluči, zánětem žlučníku a také nepříjemnými žlučovými kameny. 

Nejvíce se přitom vyplatí užívat rakytník ve formě čaje. Ten si můžete začít připravovat každý večer před spaním, abyste se zbavili otravných příznaků a konečně si dopřáli trochu úlevy. Stačí zalít trochu rakytníkové kúry horkou vodou a poté ji nechat louhovat alespoň 10 minut. Pozor však, že tento nápoj není vhodné konzumovat déle než 10 dní a denní množství by pode serveru Healthline nikdy nemělo přesáhnout více než 15 gramů. 

Plody rakytníku na větvičce rakytníkového keře iZdroj fotografie: Pixabay
Rakytník je specialistou na obtíže s trávením

Nikdy to však nepřehánějte 

Pokud byste to s rakytníkem přehnali, je možné, že vám způsobí průjem a další nepříjemné příznaky. Vyhýbat by se mu za každou cenu měly těhotné a kojící ženy, lidé s vážným onemocněním a ti, kteří užívají silné léky, protože by u nich mohl způsobovat kontraindikace. Na webu JakZdravě jsme také již dříve psali, jak se zbavit průjmu stisknutím tohoto bodu na zápěstí. Úlevu pocítíte již během několika dní. 

Jak se tento čaj osvědčil vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
131 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články