Už žádné problémy se střevy, bohatě stačí použít lžičku babiččiny směsi

Pokud vás trápí časté problémy se střevy, nemusíte nutně užívat drahé komerční léky z lékáren. Skvěle vám postačí babiččina účinná směs.

Rozloupané švestky bez pecek i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Problémy se střevy mohou velmi snadno narušit váš každodenní život. V případě, že se s nimi potýkáte i vy, nemusíte však nutně užívat drahé komerční léky plné chemie či neustále navštěvovat lékaře. Skvěle vám postačí zařadit do svého jídelníčku tuto babiččinu směs z přírodních ingrediencí, která vám poskytne úlevu již během několika dní. Jak navíc uvádí server BBCgoodfoodme, její pravidelná konzumace nezpůsobuje vedlejší účinky. 

Babiččina směs proti problémům se střevy 

Nepříjemné problémy se střevy pomohou odstranit obyčejné švestky, které obsahují řadu užitečných živin, včetně vlákniny, sorbitolu a jeho projímavých vlastností a také řady vitamínů a minerálů. Jakmile je tedy zařadíte do svého jídelníčku, můžete se těšit na mnoho zdravotních přínosů, a to zejména co se týče podpory trávicího traktu. Na přípravu léčivého nápoje přitom budete potřebovat pouze šest nebo sedm švestek a 250 ml horké vody. 

švestky v misce na stole iZdroj fotografie: Pexels
Švestky nabízí řadu zdravotních přínosů pro lidské zdraví

Jakmile budete připraveni, stačí ovoce zalít vodou, nechat ho několik hodin odstát (nejlépe dokud švestky nezměknou) a poté už jen stačí vše rozmixovat. Pokud chcete, můžete navíc přidat i skořicikterá směsi dodá nejen chuť, ale také další zdravotní přínosy, jak jsme na webu JakZdravě již dříve psali. Velmi dobře se osvědčila také konzumace samotných švestek, například ve formě rychlé pracovní svačiny nebo jako součást smoothie.

6 dobrých důvodů, proč jíst švestky –⁠ čerstvé i sušené. Úleva od zácpy je to „nejmenší“, co mohou nabídnout

Švestky mají velmi dobrý vliv na celé tělo 

Kromě léčby zažívacích potíží vám totiž směs dokáže pomoci také výrazně snížit riziko vzniku srdečních onemocnění, jako je infarkt či mozková příhoda, a dokonce by mohla poskytnout tělu ochranu před rakovinou. Velmi dobrý vliv má i na psychiku, a pokud ji budete konzumovat pravidelně, pomůže vám dle lékařky Brianna Elliott dostat stres pod kontrolu a ochránit se tak před nepříjemnými depresemi či úzkostmi. 

Jak se tato směs osvědčila vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články