Kdysi byla v každé domácnosti a dnes se už o ní nemluví. Stojí jen pár korun, za 2 minuty zničí bolest hlavy a kloubů

Tygří mast nabízí řadu zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Stačí ji začít používat a brzy vám přinese úlevu od mnoha nepříjemných problémů.

Kreslený čínský tygr s květinami i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Mnoho jedinců ze starších generací si jistě pamatuje na tygří masti, které se v České republice hojně prodávaly během devadesátých let a počátkem tohoto tisíciletí. I dnes je můžete sehnat na různých internetových stránkách nebo ve specializovaných obchodech, a to jen za pár korun. Jejich pravidelné používání však nabízí řadu zdravotních přínosů pro lidské tělo, a to dle webu Healthline včetně zmírnění ucpaného nosu, štípanců od komárů a zahřátí končetin. 

Tygří mast proti ucpanému nosu 

Pokud vás trápí rýma a již nic vám nepomáhá, můžete využít sílu tygří masti. Stačí si ji namazat po nos a na spánky, klidně i několikrát denně. Již během prvního použití si budete moci všimnout, že přichází úleva. Podobně ji můžete využít také tehdy, pokud vám prochladnou nohy nebo ruce. V tomto případě si ji můžete natřít přímo na postižené oblasti a nechat několik minut působit. Mastička zrychlí krevní oběh a následně končetiny zahřeje.

Dvě dózy s tygří mastí iZdroj fotografie: Steffen Buus Kristensen / CreativeCommons / CC BY-SA 3.0
Tygří mast se hodí mít vždy po ruce. Pomůže v mnoha případech.

Velmi dobře pak tygří mast působí i na bolesti hlavy a migrény. Jednoduše si ji naneste na spánky a chvíli je masírujte, což vám poskytne pocit úlevy. Možná si budete moci všimnout, že léčivá směs trochu pálí, ale to je úplně normální. Jak také uvádí lékařka Debra Rose Wilson, aroma tohoto výrobku odpudí veškeré komáry a další nepříjemný hmyz. Pokud je tedy máte neustále u sebe doma, stačí nanést malé množství na místo, kde jste je viděli.

Domácí mast na artrózu, bolest svalů a kloubů: V hlavní roli je nepřítel zánětů – kajenský pepř

Ochrání vás před komáry a dalším hmyzem 

V neposlední řadě vám tygří mast pomůže utlumit štípnutí komárem. Oblast za žádnou cenu neškrabejte, protože byste problém akorát zhoršili. Namísto toho naneste toto přírodní léčivo a nechte ho působit – velmi dobře utlumí svědění a bolest. Použít ji však můžete i při stresu, úzkosti nebo nadměrném svalovém napětí po tréninku. Na webu JakZdravě jsme také psali o domácí masti, která vám pomůže porazit chronické nachlazení. 

Jak často používáte tygří mast vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
54 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články