Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Spring Classic - Máte štěstí, že jedu zrovna kolem

Stejně jako ve filmu Slavnosti sněženek si mohla připadat posádka Jan Benych a Jana Eliášová. Poprvé v životě se ocitli na startu setinové rallye Spring Classic a hned mají zážitek, na který asi nezapomenou.

„První test jsme absolvovali celkem úspěšně a těšili jsme na kávu v Černovicích. Asi sto padesát metrů před coffee breakem se auto zastavilo. Zachrastilo v převodovce a nešlo řadit. Posádka servisního vozu, která doprovázela účastníky, nám bohužel nepomohla, neměla potřebné nářadí. Mezitím se nás jedna paní zeptala, jestli nepotřebujeme pomoc, že bratranec sbírá škodovky. V tom se ale zjevil chlapík v montérkách na kole, přesně jako Hanzlík ve filmu se slovy „Máte štěstí, že jedu kolem“.



Popsali jsme mu problém a odjel. Za pět minut byl zpátky s brzdovou kapalinou a nářadím, že zkusí odvzdušnit a začal čarovat. Zjistil, že je špatný spojkový válec. Jak tak opravoval, tak nám povyprávěl, že jeho otec měl stopětku ve stejné barvě a stejně jako my se sokolovskou značkou. Takže druhá náhoda. Zavolal kamaráda, který tam sbírá škodovky , jestli nemá potřebný díl. V garáži opravdu našel jeden hodně starý, a tak jsme ze dvou, z jeho a našeho poskládali jeden funkční. Ještě nám popřáli šťastnou cestu a že byli, že nám mohli pomoc,“ končí vyprávění Jan Benych.



Že jste jméno četli už v minulém článku ? Máte pravdu. Jde o syna Dalibora a Karolíny Benychových z Českého Krumlova, kteří ještě vloni absolvovali Spring Classic právě s tímto vozem a tentokrát s Fordem Capri.
Jan Benych s přítelkyní Janou Eliášovou nakonec při svém premiérovém startu soutěž dokončili a není divu, že počáteční smůlu vystřídala radost. A pak, že se zázraky nestávají.



JL 15.4.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar