15. dubna 2024 • 23:51

Krejčíková zpět po zranění: v závěru vedla 3:0 a pak... Boj přes tři hodiny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvouměsíčních zdravotních problémech se Barbora Krejčíková vrátila na antuce ve Stuttgartu na kurty porážkou 7:5, 4:6 a 4:6 s Veronikou Kuděrmětovovou. S Ruskou bojovala tři hodiny a osm minut, v rozhodujícím setu přitom česká tenistka vedla už 3:0. Zato Karolína Plíšková v Rouenu postoupila do druhého kola.



Krejčíková naposledy absolvovala turnaj v Abú Zabí na začátku února. Pak přišla kvůli zranění o velké turnaje v Dauhá a Dubaji, kde měla obhajovat titul, a následně onemocněla těžkou chřipkou. Ve světovém žebříčku se propadla na 24. místo.

Proti světové devatenáctce Kuděrmětovové začala ztrátou servisu, ale postupně se dostala do tempa a po obrovské bitvě získala první set. Ve druhém za stavu 4:4 naopak proměnila brejk Ruska po chybě Krejčíkové a vedení udržela.

Osmadvacetiletá česká tenistka pak rozhodující dějství začala skvěle, vedení 3:0 ale promarnila a nakonec dobře rozehraný duel ztratila.

Plíšková postoupila

Karolína Plíšková postoupila na antukovém turnaji v Rouenu do druhého kola. Ruskou kvalifikantku Polinu Kuděrmětovovou zdolala po dvouhodinovém boji 7:5, 1:6, 7:5 a na okruhu WTA uspěla poprvé od únorového turnaje v Dubaji.

Dvaatřicetiletá Plíšková, jež momentálně v žebříčku figuruje na 47. místě, získala vyrovnaný úvodní set díky jedinému úspěšnému brejku za tři čtvrtě hodiny. Ve druhém se jí ale přestalo dařit na podání a jen těsně odvrátila kanára. V rozhodující sadě nevyužila vedení 4:2 a dovolila 178. hráče světa vyrovnat, koncovku pak ale zvládla lépe.

O postup do čtvrtfinále se Plíšková na turnaji nižší kategorie WTA 250 utká s šestou nasazenou Američankou Sloane Stephensovou. Na předchozích velkých turnajích v Indian Wells i v Miami vypadla shodně v prvním kole.

Turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 922.573 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
V. Kuděrmětovová (Rus.) - Krejčíková (ČR) 5:7, 6:4, 6:4, Vickeryová (USA) - Sasnovičová (Běl.) 7:6 (7:2), 7:5, Badosaová (Šp.) - Šnajderová (Rus.) 6:3, 6:4.

Turnaj žen v Rouenu (antuka, dotace 232.244 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Plíšková (ČR) - P. Kuděrmětovová (Rus.) 7:5, 1:6, 7:5, Andrejevová (5-Rus.) - Podoroská (Arg.) 6:1, 6:3, Stephensová (6-USA) - Stearnsová (USA) 1:6, 6:1, 6:3, Linetteová (Pol.) - Jacquemotová (Fr.) 7:5, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud