Divadlo je na nohou. Ve středu přijede prezident Petr Pavel

Ve Slováckém divadle je všechno vzhůru nohama. Ve středu odpoledne tam totiž dorazí prezident České republiky Petr Pavel, který bude od zítřka na oficiální návštěvě Zlínského kraje a zastávku v Uherském Hradišti a jeho divadle si nechtěl nechat ujít.

Herec a mluvčí Josef Kubáník učil budoucího prezidenta rétorice

Zeptejte se prezidenta

Ve středu od 16.30 bude ve Slováckém divadle prezident Petr Pavel hodinu a půl debatovat s občany. „Pan prezident vzkazuje, že odpoví na jakoukoliv otázku a na setkání s lidmi ze Slovácka se už teď moc těší,“ prozrazuje Josef Kubáník, který bude povídání s prezidentem moderovat. A není to náhoda. Právě herec a mluvčí Slováckého divadla byl součástí týmu v jeho prezidentské kampani. Tehdejšího kandidáta na prezidenta učil rétorice a mluvenému projevu.  „I proto k sobě s panem prezidentem máme blízko a snad to nebude troufalé, když řeknu, že se máme rádi,“ říká Josef Kubáník.

Jak dostat prezidenta do divadla

Jožka Kubáník o připravované návštěvě prezidenta Petra Pavla věděl půl roku dopředu. „Při jednom setkání s panem prezidentem jsem zjistil, že se chystá k nám na Slovácko, a tak jsme spolu s kolegy vymysleli, že by mohl u nás v divadle uspořádat besedu s lidmi,“ prozrazuje.

„Ovšem nejhorší bylo udržet nápad, který musel zároveň procházet procesem schvalování na Hradě, v utajení. Půl roku jsem mlčel jako hrob a tu a tam si zatelefonoval s kamarádkou z Pražského hradu, jak se situace vyvíjí. Před měsícem a půl, kdy už bylo jasné, že k návštěvě dojde, jsem informaci oznámil paní ředitelce a kolegům z vedení divadla, ale slíbili jsme, že se to nikdo jiný nedozví, což nebylo snadné. Museli jsme totiž měnit program, což vyvolávalo samozřejmě otázky mezi herci, na které jsme odpovídali vyhýbavě, do toho jsme v tichosti připravovali bezpečnostní opatření. Jsem ale rád, že všechno klaplo a jsem za to vděčný celému týmu okolo pana prezidenta i kolegům z divadla,“ uzavírá Jožka Kubáník.