Kolín nad Rýnem již počtvrté objednává vodíkové autobusy

Kolín nad Rýnem již počtvrté objednává vodíkové autobusy
Fotografie: Solaris
  • Autobusy dorazí v první polovině roku 2025
  • Kolín nad Rýnem chce být průkopníkem ve vodíkové technologii

Provozovatel veřejné dopravy v Kolíně nad Rýnem, Regionalverkehr Köln GmbH (RVK), si opět dle tiskové zprávy vybral Solaris jako dodavatele autobusů na vodíkový pohon. Devět z těchto autobusů jsou vodíkové autobusy Urbino 12 o délce 12 metrů, 11 je pak kloubových vodíkových autobusů Urbino 18. Po splnění objednávky bude vodíková flotila v Kolíně čítat 84 autobusů Solaris.

Dodávka nově objednaných autobusů je naplánována na první polovinu roku 2025. Pokračující investice do vodíkové veřejné dopravy potvrzují závazek Kolína nad Rýnem k rozvoji vodíkové technologie, která se stává základem pro systém městské hromadné dopravy.

„Další objednávka na vodíkové autobusy Solaris pro nás dokazuje vysokou míru důvěry v naši společnost a její produkty. Je to také známka toho, že vývoj směrem k inovativní a bezemisní veřejné dopravě rychle postupuje. Jsme hrdí na to, že RVK, jako průkopník v této oblasti, se opět rozhodla pro naše vozidla a že tímto způsobem lze dále posílit naši dlouhodobou spolupráci na základě důvěry,“ řekl Christian Goll, jednatel společnosti Solaris Deutschland GmbH.

Dr. Marcel Frank, výkonný ředitel RVK, dodal: „Krok za krokem se blížíme ke splnění našeho cíle: žádné emise. Ve spolupráci s místními úřady a naším dopravním výborem jsme velmi brzy investovali do vodíkových řešení. V důsledku toho již máme jako hlavní regionální dopravce zavedenu kompletní síť vodíkové mobility.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze