Slovo 21 proškolí 800 úředníků v interkulturní komunikaci

Celkem 800 úředníků, policistů, strážníků nebo hasičů projde v následujících dvou letech speciálním školením spolku Slovo 21. 

Pracovníkům veřejné správy a bezpečnostních složek pomůže zlepšit komunikační dovednosti při práci s cizinci z třetích zemí. „Jde zejména o to ulehčit zaměstnancům státní správy a samosprávy práci s cizinci. Pomoci jim pochopit některé rozdíly v kulturách a osvětlit jim, že někdy chování cizinců může být způsobeno jednoduše tím, že to mají kulturně jinak,“ vysvětluje metodička projektu Kateřina Kopečná. 

Projekt bude probíhat od 1. 3. 2024 do 31. 8. 2026 a je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Azylového, migračního a integračního fondu (AMIF). Dvoudenní školení, které získalo akreditaci MPSV, není omezené jen na strohé informace a teoretické přednášky. Součástí workshopu jsou i prožitkové a interaktivní aktivity, díky kterým se účastníci ocitnou v pozici, do níž se v běžné praxi dostává cizinec.

 

Kontakt:

Marie-Anna Růžičková

propagace@slovo21.cz

 

 

Klíčová slova ČR-správa-kultura-migrace-Slovo 21

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Kultura
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.