Brno si z Varnsdorfu odvezlo ostudnou porážku. Trenér Polách byl okamžitě vyhozen

Přidat na Seznam.cz

Zatímco Vyškov si ve druhé fotbalové lize konečně na jaře dočkal výhry, Zbrojovka si připsala další prohru. A nejenom že si Brno z Varnsdorfu přivezlo porážku, navrch si ještě odvezlo čtyři obdržené branky. I když do konce sezony schází odehrát osm kol, už teď je velmi nepravděpodobné, že by Zbrojovka ještě zasáhla do bojů o postup do elitní soutěže. Spíše se musí strachovat o své setrvání v druhé nejvyšší soutěži...

Aby tomu v Brně předešli, rozhodlo se vedení na okamžité výpovědi dosavadního trenéra Tomáše Polácha (i jeho asistenta Josefa Muchy). Zpravidla tento krok v českých fotbalových „luzích a hájích“ pomáhá. I když… Zbrojovka se rozhodla pro polovičatou změnu. Z brněnského B-týmu převelo Lukáše Kříže, kterému bude asistovat bývalý hráč Zbrojovky Marek Zúbek.

Křížovi se v letošní sezoně náramně dařilo s „béčkem“, které vede tabulku Divize D o devět bodů. Zúbek už dříve v Brně trénoval, ale především je známý jako zdejší skvělý hráč. V brněnském dresu odehrál 261 zápasů.

Vedení Zbrojovky mělo s Poláchem dlouho trpělivost, i když druholigový tým šel od porážky k porážce. Poslední prohra na severu Čech (1:4) byla nejhorší v této sezoně. „Hrozný výkon, hrozný vstup do utkání. Těžko se hledají pozitiva. Převládá u nás obrovský strach z čehokoliv, dostali jsme se do strašné situace a těžko se mi hledají slova. Náš výkon neměl nic, čím bychom soupeře v této soutěži mohli překonat,“ nebral si Polách po utkání servítky. To už možná tušil, že je to jeho poslední hodnocení zápasu v této sezoně… „Můžeme si říkat, co chceme, ale hraje se o záchranu. Nedokázal jsem si nikdy představit, že se dostaneme do takové situace, ale jsme bojácní, strach nás přemáhá ve všech zápasech, kromě dejme tomu Dukly a druhého poločasu se Spartou. Je tam křeč, bojácnost, triviální chyby, vše dohromady. Náš výkon byl špatný,“ dodal bývalý záložník, který vynikal především technickou hrou.

Zbrojovka se s novým trenérským duem pokusí o restart v domácím zápase s Jihlavou, která též čeká v odvetách na výhru. Kdo lépe zvládne souboj jarních outsiderů?

Zdroj: redakce, fczbrno.cz