Svědík opustí po šesti letech Slovácko. „Čas se naplnil,“ říká úspěšný trenér

Přidat na Seznam.cz

Ať už letošní sezona dopadne pro klub 1.FC Slovácko jakkoliv, jedna věc je jistá. Do nového ročníku si budou muset na Uherskohradišťsku najít nového trenéra. Martin Svědík dnes oznámil, že se se slováckým klubem dohodl na předčasném rozvázání smlouvy. Spojení Slovácko – Svědík mělo podle kontraktu skončit až příští rok, ale úspěšný kouč cítí, že pro něj i pro tým bude ideální změna. „Ač mám ve Slovácku smlouvu ještě na rok, cítil jsem, že se náš čas naplnil. Vážím si toho, co jsem tady prožil a vážím si také toho, že to vedení klubu vzalo a domluvili jsme se, že po téhle sezoně skončím. Není to rozhodnutí, které bych udělal na základě pár týdnů, je to dlouhodobější úvaha a považoval jsem za férové říct to Slovácku s předstihem, aby vedení mohlo reagovat a hledat nového kouče,“ uvedl v oficiálním prohlášení Svědík.

Kouč s typickou kšiltovkou na hlavě je v posledním roce spojován s několika kluby, kde by mohla pokračovat jeho kariéra. Mluvilo se o klubech jako Slavia, Plzeň, Ostrava či Liberec. Sám Svědík ale říká, že v tuto chvíli nemá o své budoucnosti rozhodnuto a vše to jsou jen spekulace. „Důležité je zmínit, že na rozhodnutí skončit nemá vliv třetí strana, je to jen mezi mnou a Slováckem. Jsem přesvědčený, že tenhle moment může pomoct mně i klubu. Svou práci tady dokončím na sto procent, to vědí všichni ve vedení, celý realizační tým i hráči. Prožil jsem ve Slovácku šest sezon, bylo to krásné období a nezapomenutelné věci,“ podotkl dále Svědík, který přišel do klubu před šesti lety.

Mezi ty nezapomenutelné věci patří především účast v základní skupině Konferenční ligy, zisk Českého poháru, ale především se Svědíkovi podařilo etablovat slovácký klub mezi širší špičku první české fotbalové ligy. „Na to budu vzpomínat a vždycky se sem budu rád vracet. Po tak dlouhé době to sice bude těžké loučení, ale končím s tím, že se rozcházíme jako přátelé. Co bude dál, to upřímně nevím. Nabízí se nové angažmá, nebo pauza od trénování, kterou bych využil hlavně směrem k rodině, případně na sebevzdělávání a stáže v zahraničí,“ dodal bývalý trenér Ostravy, Mladé Boleslavi či Jihlavy.

Vedení Slovácka právě i díky zmiňovaným úspěchům nehází Svědíkovi klacky pod nohy a respektuje jeho rozhodnutí. „Martin Svědík nás požádal o uvolnění z trenérské funkce ke konci právě probíhající sezóny. Byť má Martin Svědík se Slováckem smlouvu do léta 2025 a z naší strany byl zájem o dodržení tohoto kontraktu, tak představenstvo klubu nakonec rozhodlo, že jeho žádosti bude vyhověno formou vzájemné dohody. V další kariéře a zejména pak v osobním životě, mu přejeme všechno nejlepší a děkujeme za profesionálně odvedenou práci,“ řekl po zasedání představenstva ředitel 1.FCSlovácko Petr Pojezný.

Zdroj: redakce, fcslovacko.cz