Fenomenální Palmer prožil další rekordní večer

Přidat na Seznam.cz

Londýnská Chelsea hostila v dohrávce 33. kola Everton, kterému tenisovou terminologií řečeno nadělila kanára. Velkou roli u kanonády domácích sehrál megatalent Cole Palmer, který se mezi střelce zapsal hned čtyřikrát.

Hattrick stihl Palmer dovršit už během devětadvaceti minut. První gól vstřelil svoji silnější levou nohou, při druhém dorazil hlavičkou neúspěšný pokus Jacksona a u třetí branky zapojil do hry svojí slabší pravačku, kterou po chybě Pickforda přehodil anglického brankáře. To však z jeho strany nebylo vše. Po změně stran byl po faulu na tohoto jednadvacetiletého anglického záložníka nařízen pokutový kop, který sám Palmer proměnil. Další trefy Chelsea přidali Jackson a mladý obránce Gilchrist, a tak se Chelsea mohla na Stamford Bridge radovat z jednoznačného vítězství.

Palmer tak tímto počinem překonal řadu milníků. Stal se historicky prvním hráčem Chelsea, který na Stamford Bridge skóroval v sedmi po sobě jdoucích zápasech. Rovněž se stal prvním záložníkem v Premier League do dvaadvaceti let, který zaznamenal dva hattricky v řadě. Mimo to se v tabulce střelců dotáhl na Erlinga Haalanda, oba hráči mají aktuálně na kontě 20 zásahů. Palmer k nim přidal ještě 9 asistencí.

Chelsea si tak v tabulce polepšila a ztrácí už jen pouhé tři body na šestý Newcastle. Vůči tomuto celku má navíc zápas k dobru. Ve hře navíc stále zůstává i FA Cupu, kde ji čeká 20. dubna semifinále s Manchester City. Zazáří Palmer i proti svému bývalému zaměstnavateli a zvedne s The Blues nad hlavu alespoň pohárovou trofej?

Zdroj: autorský článek