Nové sedmimístné SUV Mazda CX-80 bude odhaleno 18. dubna

Přidat na Seznam.cz

Termín představení nové SUV Mazdy s názvem CX-80 se blíží. Spolu s novými upoutávkami Mazda oznámila, že CX-80 bude plně představen 18. dubna jako nová vlajková loď Mazdy v Evropě. Informuje o tom AutoExpress.

Sedmimístný model CX-80 bude největším SUV značky

CX-80 bude druhým modelem Mazdy, který bude uveden na trh na platformě Large Architecture, kterou známe z modelu CX-60. Na rozdíl od CX-60 nabídne CX-80 díky prodlouženému rozvoru sedmimístný prostor, i když se zvednutými zadními sedadly očekáváme, že CX-80 bude mít menší zavazadlový prostor než CX-60 o objemu 570 litrů. Soupeři CX-80 v segmentu velkých SUV budou Nissan X-Trail, Škoda Kodiaq, Kia Sorento a Hyundai Santa Fe.

Model CX-80 už byla viděna při testování na silnici, ale  teď Mazda poprvé zveřejnila oficiální upoutávku na své třířadé SUV. Je na nich vidět charakteristický metalický lak Mazda Soul Red, který kontrastuje se stříbrnými okenními lištami, a můžeme si všimnout, že zadní světelný podpis, spoiler a zakřivený zadní sloupek budou podobné jako u modelu CX-60.

Přední část si zachová podobné uspořádání mřížky chladiče a světlometů jako CX-60 a bude zahrnovat designový jazyk Mazdy Kodo. Přední světlomety jsou spojeny s mřížkou chladiče, která je mírně zahalena linií kapoty a působí agresivněji.

Z hlediska pohonných jednotek očekáváme od modelu CX-80 spoustu crossoverů: 2,5litrový plug-in hybridní benzinový motor, 3,3litrový přeplňovaný vznětový šestiválec a 3,0litrový benzinový šestiválec.

Moderní interiér

V interiéru očekáváme 12,3palcovou obrazovku převzatou z modelu CX-60, přičemž o ovládání funkcí infotainmentu na centrální obrazovce se stará praktický otočný ovladač Mazdy na středové konzole.

Cena současného modelu CX-60 začíná na 1 336 000 Kč, větší CX-80 by se měla pohybovat nad hranicí 1 500 000 Kč.

Zdroj: AutoExpress