Černá kráska s černým logem – Bentley Bentayga Black Edition

Přidat na Seznam.cz

Nový Bentley Bentayga S Black Edition je nejnovější designový paket společnosti pro vrcholné luxusní SUV. Jak název napovídá, paket dodává vozu Bentayga černé detaily, mezi něž patří zejména první černé logo Bentley po 105 letech. Bentayga Black Edition připomíná nejranější období značky a poprvé po 105 letech je logo Bentley v lesklé černé barvě.

Barvy pruhů a interiéru

Po výběru hlavní barvy exteriéru následuje výběr barvy nového zvýrazňujícího pruhu a odpovídajících brzdových třmenů z jedné ze sedmi možností: Mandarin, Signal Yellow, Klein Blue, Pillar Box Red, Ice, Hyper Green a Beluga. Barvu akcentu je potřeba vybírat s rozmyslem, protože stejný odstín je sladěn i pro interiér černé edice. Bentley pro Black Edition lehce přepracoval interiér modelu Bentayga, který je opatřen kontrastním prošíváním a lemováním v kůži. V interiéru se také objevuje nový výplet z uhlíkových vláken na palubní desce, středové konzole a dveřích.

Motory a výkony

Stejně jako standardní model Bentayga S může být i S Black Edition vybaven buď přeplňovaným šestiválcem 3,0 litru spojeným s elektromotorem, nebo silnějším osmiválcem 5,2 litru se dvěma turbodmychadly. Stejně jako u standardního modelu S dosahuje hybridní verze Black Edition kombinovaného výkonu 455 koní. Osmiválec má o něco více síly a generuje 542 koní, které pomáhají Bentayze zrychlit na stovku za pouhých 3,3 sekundy.

Připravte si několik miliónů

Společnost Bentley nezveřejnila informace o ceně Black Edition, ale vzhledem k tomu, že cena modelu Bentayga S s hybridním pohonem začíná na 5 560 000 Kč a cena modelu s motorem V8 na 5 780 000 Kč, levná asi nebude.

Zdroj: Car and Driver