InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Vimperka přehráli Vodňany a mají první jarní body

ilustrativní foto

ilustrativní foto

VIMPERK – Fotbalisté Vimperka si mohou oddychnout, už nejsou na jaře bez bodu. Druhou dubnovou sobotu v rámci 18. kola A třídy Šumavan přivítal Vodňany. Svěřenci trenéra Lukáše Sýse šli brzy do vedení a náskok drželi téměř celý zápas. Pak o něj sice přišli kvůli vlastní brance, ale vzápětí vimperskou výhru vystřelil Silvestr Schwarz.

TJ Šumavan Vimperk - FK Vodňany 2:1 (1:0)
Branky: 14. Rod, 83. Schwarz – 80. vlastní
Vimperk: Osvald - Formánek, Kliment, Benda, Pankratz (73. Schwarz) - Žofka (85. Sova), Juřík (88. M. Císař), Rod, Málek – Čech

Hodnocení trenéra Vimperku Lukáše Sýse: ,,Ve druhém domácím utkání jsme doma přivítali Vodňany. Po třech neúspěšných zápasech, kdy jsme vyšli bodově naprázdno, jsme potřebovali naplno bodovat. Konečně jsme se sešli takřka v kompletní sestavě, kdy kvůli zranění chyběl kapitán Petr Vondrášek, Jára Uhlík a Pavel Kubačka. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, když po krásné akci a centru Tomáše Žofky skóroval ve 14. minutě Ondra Rod. Následně přišel důležitý zákrok našeho gólmana Matyáše Osvalda, který skvěle vychytal hostujícího hráče, kterého jsme nechali volného v naší šestnáctce. Poté jsme si vytvořili ještě tři stoprocentní šance, ale bohužel jsme nemířili přesně anebo byl proti vodňanský gólman, který ukázal skvělé zákroky. První poločas tak skončil 1:0 v náš prospěch. O přestávce jsme si řekli, že nesmíme polevit a hrát stejně důsledně jako prvních pětačtyřicet minut. Ve druhém poločase jsme nedokázali úplně chytit tempo a soupeř nám hrozil především dlouhými nakopávanými balóny. To nám dělalo drobné problémy a tak musel vytáhnout další ze svých excelentních zákroků náš gólman Matyáš Osvald, který likvidoval nohou střelu hostí z úrovně malého vápna. Skóre se měnilo v 81. minutě, když jsme si nešťastně vstřelili vlastní gól. Naštěstí hned za další dvě minuty vstřelil krásnou střelou zpoza šestnáctky rozhodující gól Silva Schwarz, který byl na hřišti teprve necelých deset minut. Poté jsme si vytvořili ještě dvě velmi dobré šance, ale skóre se už neměnilo. Pro nás velmi důležitá výhra, na kterou budeme chtít navázat v dalším utkání, ve kterém hrajeme na hřišti Borku. Klukům bych chtěl poděkovat a pochválit je za kolektivní výkon. Nikdo nic nevypustil a všichni makali na sto procent. Zvláště bych vyzdvihl důležité zákroky našeho brankáře Matyáše Osvalda a rozhodující branku Silvestra Schwarze."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace