Ferrari Roma Spider získalo cenu, kterou se pyšní i Škoda Octavia

Přidat na Seznam.cz

Populární ceny Red Dot Awards zaměřující se na design znají své vítěze pro letošní rok. Hlavním vítězem mezi automobily je Ferrari Roma Spider. O výhře informovalo Ferrari na svém webu.

Kdy se poštěstí být modelu značky Škoda ve stejné společnosti, ve které najdeme Ferrari. S trochou nadsázky se to daří v designové anketě Red Dot Awards, která patří mezi nejprestižnější ankety co se designu týče.

V anketě, která funguje od roku 1995, si česká automobilka odnesla hned několik cen a to díky modelům Fabia, Octavia nebo Enyaq iV. Zdaleka nejúspěšnější automobilkou ankety je ale Ferrari. Jen za posledních 10 let získala italská automobilka hned 29 ocenění. Takového počtu nedosáhla žádná jiná automobilka za celou historii ankety!

V produktovém designu si cenu „Best of the Best“ (nejlepší z nejlepších) pro letošní rok odnáší kabriolet Ferrari Roma Spider. Automobilka z Maranella potvrdila svoji dominanci v Red Dot Award výhrami v dalších kategoriích, kde uspěly modely SF90 XX Stradale a KC23.

Red Dot Award je jedním z nejdůležitějších a nejprestiznějších ocenění ve světě designu. Každoročně asociace ocenění tisíce produktů z různých odvětví – automobily, elektronika, dřevěné výrobky, nábytek a mnoho dalšího.

Zdroj: Ferrari