Tohle se v NHL nestalo 33 let! Connor McDavid znovu přepisoval historii. Připsal si 100. asistenci v ligovém ročníku

Přidat na Seznam.cz

Ani krátký zdravotní výpadek nezastavil Connora McDavida od dalšího historického zápisu. V noci si proti San Jose Sharks připsal 100. asistenci v ligovém ročníku.

Do dnešního večera se v historii NHL povedlo pouze třem hráčům získat za sezónu 100 a více asistencí. Dokázali to legendární Wayne Gretzky (dokonce 11krát!), Mario Lemieux a Bobby Orr. Dnes se stal čtvrtým hráčem Connor McDavid.

Letošní ročník začal pro McDavida a celý Edmonton nepříjemně. Edmonton prohrával zápas za zápasem a McDavid měl průměr „pouze“ jeden kanadský bod na zápas. Pro většinu ligy by to bylo skvělé číslo, pro největší hvězdu ligy, která v předchozím ročníku měla se 153 body průměr 1,87 bodu na zápas, to bylo zatraceně málo.

Spanilá jízda a mohutný finiš

Po výměně trenéra se včetně celého Edmontonu rozjel i McDavid. Olejáři se nakonec celkem v poklidu probojovali do play-off a McDavid se opětovně přihlásil do boje o nejproduktivnějšího hráče NHL do doby, než se zranil a vynechal tři zápasy. Aktuální bilance McDavida je letos 75 zápasů, 32 gólů, 100 asistencí a 132 bodů. Na lídra bodování ztrácí pětinásobný vítěz celkového bodování 10 bodů, což pravděpodobně v posledních dvou zápasech svého týmu nedožene.

Historický milník možná zdolá i Kučerov

Zdá se až neuvěřitelné, že milník, na který v celé historii NHL dosáhli do dnešní noci pouze tři hráči, možná letos pokoří ještě jeden hráč. Nikita Kučerov prožívá životní sezónu a pravděpodobně si podruhé v kariéře odnese Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL. Aby toho nebylo málo, před posledním zápasem v základní části má na kontě 99 asistencí. Pokud by i Kučerov dosáhl na 100 asistencí, stalo by se teprve podruhé v historii, aby dva hráči v jednom ročníku dosáhli na trojciferné číslo v počtu asistencí. Jedno je jisté – jsme svědky historické sezóny!

Zdroj: autorský článek