Drama v NHL vrcholí. Kdo nakonec obsadí poslední volné místo pro účast v play-off?

Přidat na Seznam.cz

Základní část slavné hokejové NHL míří do cílové rovinky. Ani před posledním kolem stále není rozhodnuto o všech účastnících ve vyřazovacích bojích. O tuto vstupenku se bude rvát hned kvarteto klubů.

Detroit vydřel v prodloužení vítězství nad Montrealem, Washington přehrál Boston 2:0 a Pittsburgh rovněž porazil Nashville. Všechny tři týmy, které vyhlíží postup do play-off si v noci na dnešek poradili se svými soupeři, a tak se o postupujícím rozhodne až v posledním kole. Ve hře navíc stále zůstává i Philadelphia, která ovšem potřebuje doma porazit Washington a věřit v prohru Red Wings i Penguins.

Nejlepší výchozí pozici budou mít Capitals. Pokud porazí Philadelphii v základní hrací době, budou to právě oni, kdo si zahraje ve vyřazovací fázi. Druhým nejlépe postaveným celkem je Detroit, který má shodný počet bodů jako Washington a papírově nejlehčí los. Čeká ho totiž duel v Montrealu, který prožil špatnou sezonu a ze hry už je dávno venku. O jeden bod méně má potom Pittsburgh, jenž uzavře základní část na půdě New York Islanders. Ti si v nočním zápase zajistili play-off díky triumfu nad New Jersey.

zdroj: autorský článek, NHL