Tříbodový kladenský Jarůšek: Jsem za to rád, že jsem mohl takto pomoct týmu

foto Utkání baráže o hokejovou extraligu - 1. zápas: Rytíři Kladno - VHK Robe Vsetín, 17. dubna 2024, Kladno. Hráči Kladna se radují z třetího gólu, zcela vlevo je autor branky Richard Jarůšek.

Kladno - Třemi body za dvě branky a asistenci pomohl útočník Richard Jarůšek k vítězství hokejistů Kladna v úvodním utkání baráže o extraligu nad Vsetínem 4:1. Prožil tak svůj nejvydařenější zápas sezony. Vytvořil formaci s uzdraveným Matyášem Filipem a Martinem Procházkou a podle Jarůškových slov v rozhovoru s novináři si v dlouhé přípravě na boj o udržení skvěle sedli.

"My jako celá lajna jsme se snažili mít pohyb v útočném pásmu, tlačit se tam a z toho vyplynuly šance a góly. Jsem za to rád, že jsem mohl takto pomoct týmu, ale důležitější je, že jsme to zvládli a vedeme 1:0. Do půlnoci můžeme slavit a zítra začínáme od nuly," řekl Jarůšek.

Nejdříve v čase 28:16 připravil úvodní gól pro Filipa. "Tam si ještě Edie (Eduards Tralmaks) protáhl střídání, řval jsem, aby mi to hodil, on se tlačil do brány, gólman to vypíchl, tak jsem to hodil Matymu a ten dal gól. Takže super," prohlásil Jarůšek.

Za necelé tři minuty Jarůšek po přihrávce Antonína Melky z levého kruhu prostřelil Patrika Romančík. "Tonda Melka mi to dal krásně na střelu," ocenil Jarůšek. V 38. minutě se dostal mezi obránci do úniku a trefil pravý horní roh branky, přestože byl atakován Robinem Staňkem. "Dostal jsem asi tři nebo čtyř sekery, nemohl jsem jít do zakončení, tak jsem si říkal, že to zkusím vystřelit na vyrážečku a padlo to tam. Jsem za to rád."

Na hattrick nepomýšlel. "Na to jsem se nějak nesoustředil. Jsem rád, že jsme to zvládli vyhrát jako tým. Hattrick by mě stál akorát peníze, tak jsem rád za body a že vedeme 1:0," uvedl. První utkání po 45 dnech bylo podle něj náročné. "Je něco jiného simulovat zápas proti sobě a jít do ostrého zápasu. To bylo vidět v první třetině, nešly nám nohy, byli jsme opatrní. Ve druhé se to zlepšilo, tím jsme se dostali na koně a zvládli to," uvedl.

V základní části extraligy Jarůšek, který přišel do Kladna před sezonou z Vítkovic, v 52 zápasech nasbíral 13 bodů za čtyři branky a devět asistencí. "S Maty i Prochym jsme si sedli, celou pauzu jsme trénovali spolu. Musím říct, že nějaká chemie je. Celou pauzu jsme trénovali celá lajna pohromadě, mohli jsme si natrénovat něco. Maty je výborný hráč, Prochy to samé, jako lajna nám to sedí, já se vrátil na křídlo, tam jsem si taky jistější," doplnil Jarůšek, který předtím zaskakoval na pozici centra.

Jarůškovy hokejky si v sezoně půjčoval hrající majitel Jaromír Jágr, ale teď už hraje hrdina dnešního večera s jiným modelem. "Mám jiné teď, tak doufám, že mi Jarda je zase nevezme. Říkal jsem si, že když ty moje má on, musím to změnit. S mými prvními je spokojený, ty druhé zatím nechce," usmíval se Jarůšek.

Jágr zůstal jen v civilu na střídačce, přestože s týmem trénuje. Do realizačního týmu se po pauze vrátil i Jakub Voráček. "Má na starosti přesilovky, v tom nám pomáhá, říká nám, jak to hrát. Určitě je dobré mít na střídačce Jardu Jágra, tak i Vorase, jsou to persony. Pro nás jedině dobře," doplnil.

Poprvé od 30. prosince se mohli Rytíři také spoléhat na brankářskou jedničku Adama Brízgalu, který doléčil zranění kolena. "Byl výborný. Viděli jsme to na začátku sezony před zraněním, dneska zase podal parádní výkon, to od něj potřebujeme. Gólman je základ, jemu patří velký díky," řekl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 23°C

Celá předpověď