InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vrátí se písecká městská slavnost pod taktovku Centra kultury? Rozhodnou radní

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

PÍSEK - Letošní ročník písecké slavnosti Dotkni se Písku neorganizuje historicky poprvé Centrum kultury města Písek, ale pražská agentura ArtProm, která vzešla z výběrového řízení. Jak před časem uvedl radní pro kulturu Robin Mikušiak, důvodem ke změně byla dlouhodobá nespokojenost s tím, jakým způsobem Centrum kultury akci dělalo. O to překvapivější je materiál, který dostanou ve čtvrtek 18. dubna na stůl při svém zasedání radní. Budou rozhodovat o tom, kdo připraví slavnost v příštím roce. A odbor školství a kultury doporučuje vrátit se k původnímu modelu.

„Poslední usnesení rady města ze dne 13. dubna 2023 je pořádat slavnost bez vstupného a pořadatel byl vybrán formou veřejné soutěže, což se ukázalo po technické stránce velice komplikované a bylo konstatováno, že výběr pořadatele městské slavnosti formou veřejné soutěže není pro tuto akci optimální cestou. Z tohoto důvodu navrhuje odbor školství a kultury radě města znovu posoudit formu výběru pořadatele městské slavnosti a doporučuje vrátit se k původní, osvědčené metodě, kdy je organizace této akce svěřena vlastní příspěvkové organizaci," stojí v důvodové zprávě materiálu, kterým se budou ve čtvrtek zabývat radní.

Radní pro kulturu Robin Mikušiak přitom loni v říjnu kritizoval právě práci Centra kultury. „Zaznívaly dokonce i hlasy veřejnosti, aby se akce úplně zrušila. I já jsem si v návaznosti na mé mnohaleté zkušenosti v oboru dokázal představit úplně jiný, moderní koncept největší kulturní akce v našem městě. Mnozí namítnou, že byla slavnost letos super, známé hudební hvězdy zaplnily náměstí... Je třeba ale dodat, že za cenu 3,5 milionu korun. A za tuto cenu bychom si představovali více, zajímavěji a moderněji připravený program," řekl tehdy Mikušiak.

Agentura ArtPromotion oznamuje na webové stránce akce, že příspěvek města je letos 2,4 milionu korun. Původně avizovala, že kompletního program představí do konce února. Dosud ho ale nezveřejnila. „Městská slavnost Dotkni se Písku se vrátí do centra města v termínu 7. - 9. června. Těšit se můžete na bohatou nabídku hudby, divadla, výtvarného umění, designu, literatury a dobrého jídla. Interaktivní workshopy, nápaditý line-up, divadelní program, sportovní aktivity i kvalitní a současnou gastronomii. Vystoupí interpreti jako Marie Rottrová, Kateřina Marie Tichá, Lenka Dusilová, Vypsaná Fixa, Ivan Mládek, Thom Artway nebo Michal Prokop. Kompletní program zveřejníme už brzy. Už nyní můžeme prozradit, že hudební koncerty zůstanou především na Velkém náměstí, programem zaplníme Palackého sady, řeku a její okolí, Sladovnu i Heydukovu ulici, kde se poprvé uskuteční přehlídka současného módního designu MINT Market," uvádí na Facebooku organizátoři.

Materiál týkající se městské slavnosti budou řešit písečtí radní v krátkém čase už podruhé. Na zasedání 14. března hlasovali o odpuštění platby za pronájem veřejných prostranství. Přestože odbor školství a kultury odpuštění nájmu nedoporučil, radní nakonec souhlasili s bezplatným pronájmem Palackého sadů a vnitrobloku muzea. Zda se teď přikloní k doporučení odboru školství a kultury a pořádání městské slavnosti vrátí v příštím roce pod taktovku Centra kultury nebo Písek znovu vypíše soutěž na organizátora bude jasné po čtvrtečním zasedání rady.

Diskuse k článku - 21 příspěvků
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • nick 

    Reagovat

     

    RM si to dobře vymyslel. Dosáhla odebrání slavností Centru kultury, navezl do akce známého a jeho agenturu s tím,jak jim tady město půjde na ruku, jak budou všichni spolupracovat... A ono to je trochu jinak, možná se slavnosti nepodaří a pan RM konečně bude mít prostor... Ale snad se mýlím.

    Vloženo 18.4.2024 13:54:29

  • Janek 

    Reagovat

     

    Tak kdo zná Mikušiaka ví že mu jde jen o jedno, o to dostat organizaci pod svou agenturu. Pak bude ještě Písek a jeho obyvatelé vzpomínat na slavnosti pod CK za 3.5 mega

    Vloženo 18.4.2024 09:37:39

  • David F 

    Reagovat

     

    Co se kulturních akcí týče pro mne v posledních letech Pískoviště naprostá tragédie. Dělají to typci co si hrajou na umělce,ale to se prostě nedá.A my tu zrůdnost platíme? Zlatý Cipískoviště dřív.

    Vloženo 17.4.2024 07:50:58

    • Písečák 

      Reagovat

       

      Souhlas!

      Vloženo 17.4.2024 08:00:22

    • Roman 

      Reagovat

       

      To ale nepořádá Centrum kultury ale Sladovna. Jinak souhlas.

      Vloženo 17.4.2024 08:45:54

  • Ja 

    Reagovat

     

    Dle mého názoru radní rozhodnou tak,že agentuře ještě jeden rok dají k dobru /jinak ze sebe udělají .../. Nebo do akce nějak šikovné zamontuji i Centrum kultury. K názoru níže,volby už párkrát v době konání slavnosti nebo Cipískoviště byly,a stejně účast do Europarlamentu bude tristní i tak.

    Vloženo 17.4.2024 07:45:08

  • Inu 

    Reagovat

     

    Dokud tam bude strašit Mikulišák bude se vše točit jen kolem zdimani peněženek. A na závěr bude chrabre placani po zádech, to sme to zase zachránili a zvládli. Bez peněz ani kuře nehrabe a lépe to vymyslet nešlo :)

    Vloženo 17.4.2024 07:41:31

    • Nick 

      Reagovat

       

      Začne tik v koutku??

      Vloženo 17.4.2024 08:01:13

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace