Alienware? Když se gamer spokojí s tím nejlepším

Pokud někde platí, že každý nový den je na svém konci již technologickou minulostí, je to právě herní svět. Gamerské odvětví, e-sporty a vybavení s tím související se vyvíjí tak rychle, že prakticky každá nová hra mírně zvyšuje požadavky na výkon herních počítačů. Vše ale ku prospěchu zážitku ze hry, který je samozřejmě měřítkem číslo jedna! Jaká měřítka by ale člověk měl při výběru ideálního nadčasového herního notebooku zohlednit, aby přežil nejeden update, rozšíření či utáhl streamování? Máme několik tipů a také doporučení na modelovou řadu notebooků Dell, která vše zmíněné splňuje na maximum.

Nároky na úložný prostor, ale i grafiku nebo počet jader

Při výběru herního notebooku je důležité vzít v úvahu několik klíčových faktorů, aby výsledný herní zážitek nebyl kompromisem, ale požitkem v pravém slova smyslu. Jako první by nás měl zajímat procesor (CPU), pro který platí jednoduchá rovnice. Čím vyšší frekvence a více jader, tím vhodnější pro hraní náročných her. Jako další faktor by neměla zapadnout grafická karta (GPU), její výkon je totiž klíčovým prvkem pro plynulý běh her.

Samozřejmostí je i dostatečná operační paměť (RAM) zajišťující rychlejší odezvu a lepší procesní multitasking. A v neposlední řadě je třeba klást důraz na úložný prostor (HDD/SSD). Pro představu, když vycházelo první GTA, systémové požadavky na HDD byly stanoveny na 1 GB. V poslední sérii (GTA V) se jednalo již o 65 GB! Pokud tedy chcete se svým herním notebookem udržet krok, volba nadčasového řešení je téměř nutností.

Modely Dell Alienware představují jedno z nejlepších řešení na trhu

Se skutečně promyšleným řešením přišly notebooky Dell Alienware, které kombinují flexibilitu a zároveň vás neochudí ani o vteřinu herního zážitku. Blesková rychlost těchto vysoce výkonných herních notebooků je zajištěna u dostupnějších modelů procesorem AMD Ryzen™ a Intel Core i9 13. generace u nejšpičkovějších modelů, které uspokojí i profesionální hráče či streamery.

Všechny modely Dell Alienware vás podrží i při intenzivních soubojích nebo herních maratonech. Díky technologii chlazení Alienware Cryo-tech™, sdružující to nejlepší z elektrického a mechanického inženýrství odborníků z Dell, máte jistotu stability a výkonu systému i při těch nejnáročnějších hrách.

Nechcete se omezovat v herním prostředí? Zvětšete své vertikální zorné pole díky možnosti nastavení poměru stran na 16:10. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv režim, můžete si být jistí stabilním grafickým zázemím v podobě nejnovějších grafických karet AMD Radeon™ nebo NVIDIA® GeForce RTX™, které doprovází Dolby Vision™ a Dynamic Display Switching.

Detaily, které potěší každého hráče

Není nic příjemnějšího, než si přizpůsobit své herní prostředí tak, jak je člověk zvyklý. Notebooky Dell Alienware můžete ovládat lépe než kdykoliv předtím pomocí zcela nového Alienware Command Center.

Maximalizaci hry zajistíte taktéž formou předvolby výkonu, zatímco možnosti přetaktování vám poskytnou rychlost, kterou potřebujete.

U některých modelů si můžete přizpůsobit také nastavení volitelného osvětlení a největší technické nadšence do optimalizace potěší možnost překryvného výkonu. Správu a prohlížení statistik CPU, GPU, paměti a teploty budete moci realizovat bez ukončení hry.

Herní monitory Alienware představují špičku v oboru!

Není nad to mít možnost si svůj našlapaný notebook Alienware připojit k pořádnému hernímu monitoru a svůj herní svět si užívat naplno! Monitory Dell Alienware jsou v tomto ohledu jasnou volbou pro každého vášnivého hráče! Kdo by taky nechtěl mít na stole první herní monitor s QD-OLED na světě? Vyznačuje se nekonečným kontrastním poměrem a má VESA Display HDR pro pozoruhodně živé barvy a obraz.

Potrpí-li si člověk na parametry, máme jich pro fajnšmekry pár připraveno. Například u modelů Alienware AW2725DF a AW3225QF najdete technologii QD-OLED, která kombinuje ty nejlepší vlastnosti OLED a technologie Quantum Dot. Jak se to projeví na herním zážitku? Monitory dosahují vynikajícího kontrastního poměru a přesnosti barev bez trhání či jiných rušivých aspektů.

Každého hráče potěší také špičkový jas až 1 000 nitů, rychlá odezva a velmi nízká latence, barevná reprodukce na vysoké úrovni a v neposlední řadě plně nastavitelný ergonomický stojan se šestihrannou základnou pro maximální pohodlí při hraní.

Chcete se na něco zeptat? Stavte se za námi!

Chcete mít jistotu ve svém výběru a poradit se se zkušenými odborníky? Rozumíme! Však také herní počítač člověk nevybírá každý den. Stavte se ideálně po předchozí telefonické dohodě za námi do našeho Dell showroomu a kamenné prodejny v centru Liberce, kde vám rádi vše ukážeme a odpovíme na to, co vás zajímá. A samozřejmě Vám rádi poradíme i po telefonu.