Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

VIDEO: Igor Kmeťo chce na konci roku vydat novou sólovou desku. Ve Španělsku, kde žije, zakládá neziskovku

16. dubna 2024
Čtení na 1 minutu
Igor Kmeťo se v poslední době často objevuje na českých pódiích. Nedávno vystoupil v Mostě po boku Moniky Bagárové a na Mezinárodní den Romů 8. dubna na galavečeru, který uspořádala organizace ARA ART. Jeho vztah k českému publiku je plný vděčnosti. “Je vděčné,” říká Kmeťo, “a protože tu nejsme tak často jako na Slovensku, je podle mě vděčnější.” Zpěvák, který má v Čechách mnoho fanoušků, se vždy těší na návrat. Uvedl to v rozhovoru pro první romskou internetovou televizi ROMEA TV.

Kmeťo se nedávno usadil ve Španělsku, kde si kromě nákupu nemovitosti vytváří prostor pro nové kulturní aktivity. V lednu zorganizoval první česko-romský ples, který se setkal s velkým úspěchem a přilákal Romy z celé Evropy. “Chceme to dělat každý rok,” plánuje Kmeťo.

“Zakládám tam neziskovou organizaci, pod kterou budeme dělat všelijaké různé aktivity buď v rámci hudby nebo sportu, anebo prostě nějaké pobyty poučné a takovéto věci,” uvedl v rozhovoru s Jarmilou Balážovou pro ROMEA TV.

Kmeťo se nebojí experimentovat s různými žánry. Minulý rok na světovém festivalu Khamoro předvedl výjimečné vystoupení, kde hrál na bubny a spolupracoval s tanečníky. Letos se na Khamoru vrací s celým live bandem a slibuje, že přinese opět funky rytmus a své oblíbené písničky.

Zároveň plánuje další singl, pro který chystá videoklip natáčený přímo v Praze. Fanoušci mají možnost se zapojit do natáčení videoklipu.

A co chystá v nejbližší době? V plánu má vydat nové sólové album. “Naposledy jsem vydal album v roce 2015 s názvem Já jsem funky. Koncem roku bych měl vydat nové sólové album, na které chci pozvat různé interprety,” uvedl v rozhovoru s tím, že vydání alba doprovodí koncerty.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon