ne., 14. duben 2024 07:48

Český samuraj Jiří Procházka ukázal dokonalou bouři, soupeře v 2. kole ukončil

Jiří Procházka a Aleksandar Rakić Jiří Procházka a Aleksandar Rakić Zdroj: Oficiální účet UFC na síti X
Las Vegas – Jubilejní turnaj UFC 300 nám nabídl exkluzivní podívanou. O hlavní Prelims se postaral i Jiří Procházka a jeho protivník Aleksandar Rakić. Rozhodčí ukončil zápas ve 2. kole ve prospěch Procházky.
Interview Jiřího Procházky UFC

Očekávaný zápas před hlavní kartou (Prelims) v polotěžké váze Jiří Procházka proměnil ve vítězství. Pro českého zápasníka to ale s Rakićem, který vstoupil aktivněji do boje, zprvu nevypadalo dobře. Nejhorší byly tvrdé calfkicky, kdy Procházkovo lýtko dostávalo opravdu zabrat. Naštěstí ale rozkopanou nohu dokázal schovat. Rakousko-srbský bojovník se nechtěl pouštět do přestřelek, ve kterých se samuraj cítí jako doma. Na konci prvního kola už se Procházka dostal do svého živlu a podařilo se mu zasadit pár pěkných úderů.

Procitnutí po prvním kole muselo nastat, jelikož zatím více bodoval Rakić a Jiří nechtěl mít rozkopané obě nohy. Jak už je Procházkovou tradicí, nabídl infarktovou podívanou. V druhém kole začal lovit soupeře po oktagonu. I když Rakić proměnil více úderů, český samuraj měl výdrž, ustál to se zdviženou hlavou, jak jsou u něj fanoušci zvyklí. Po dvou minutách se přihnala, podle Procházkových slov, dokonalá bouře. Po rozpoutání přestřelky Procházka dominoval a měl důslednější údery. Rodák z Hostěradic dokázal být, i s rozkopanou nohou, ofenzivní podle svého stylu a slavil úspěch. Soupeře zahnal ke kleci, následně ho dostal na zem, kde zahájil kanonádu a rozhodčí Herb Dean zápas po smršti ran ukončil. Procházka tak vyhrál na technický knockout.

Jiří Procházka minulý rok bojoval v Madison Square Garden s Alexem Pereirou, tento zápas ale neproměnil. Bývalý šampion UFC v polotěžké váze tak možná bude mít šanci se s Perreirou znovu utkat o titul. Aleksandar Rakić 6 let vyhrával zápasy, následně ho ale vyřadilo zranění kolena. Zápasník Rakouska s původními kořeny v Srbsku se chtěl po téměř dvou letech vrátit zpět do klece proti Janu Błachowiczi, ten se ale kvůli operaci ramene stáhl, přišel tedy střet s Procházkou.

Procházka v pozápasovém rozhovoru pro Joe Rogana vyzval budoucího šampiona UFC v polotěžké váze, který vzejde po dnešním souboji mezi Alexem Pereirou z Brazílie a Jamahalem Hillem z USA, který dnes vyhraje. „Ať vyhraje ten nejlepší,“ nechal se slyšet. Projevil přání být i v podcastu Joe Rogana. Vyjádřil se teké k tomu, že ho Rakić před zápasem nazýval falešným samurajem: „Má pravdu, nejsem samuraj, jsem muž z Česka, ale všichni potřebujeme být něčím inspirovaní a myšlenka samuraje je ve mně samotném, žiji těmito pravidly a věřím tomu.“

Český samuraj má po dnešním zápase rozhodně šanci zápas o titul mít, dokázal, že po těžkém zranění ramene a následné operaci se do boje o pás šampiona může pustit, má k tomu dobře našlápnuto. V cestě by mu mohl stát jen Magomed Ankalaev, který je v aktuálním žebříčku třetí a po zápase o titul touží už dlouho.

 

Zobrazeno 125 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2024 15:49
Pro psaní komentářů se přihlaste