Soutěž o vstupenky: Klavírní recitál Lukáše Vondráčka

Vyhlašujeme soutěž o vstupenky na Klavírní recitál Lukáše Vondráčka, který se uskuteční 4. května 2024 od 19:30 hodin ve Dvořákově síni Rudolfina.
Lukáš Vondráček (foto Petr Dyrc)
Lukáš Vondráček (foto Petr Dyrc)

„Skrjabin je vděčný nejenom technikou, ale také všemi kontrasty, nedozírnou škálou dynamiky… Co více si můžeš jako člověk, který je pohlcen barevností zvuku, přát? Čistá krása!“ říká Lukáš Vondráček, cenný protagonista květnového recitálu. Proto samozřejmě zařazuje na svůj recitálový program i jeho hudbu, ale i dalšího svého oblíbence – Roberta Schumanna, v jehož hudbě, jak říká hrdý opavský rodák, probleskují pasáže až magické. Zazní samozřejmě i hudba česká. A řekněme v humorné kombinaci, neboť k Dvořákově světoznámé Humoresce přidá právě Schumannovu: rozsáhlou a poťouchle ironickou.

Soutěžní otázka: Která z Humoresek vznikla dříve – Schumannova (B dur op. 20) nebo Dvořákova (č. 7 Ges dur op. 101)?

Své odpovědi můžete zasílat do 30. dubna 2024 do 12:00 hodin na adresu [email protected]. Do předmětu e-mailu napište “Soutěž: Klavírní recitál Lukáše Vondráčka”. Ze správných odpovědí vybereme jednoho výherce, který obdrží dvě vstupenky na klavírní recitál Lukáše Vondráčka, který se uskuteční 4. května 2024 od 19:30 hodin ve Dvořákově síni Rudolfina.

Hodně štěstí přeje redakce Opery PLUS!

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments