Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Macháč ozdobil letošní premiéru na antuce vítězstvím, Nadal má za sebou úspěšný návrat

První letošní utkání na antuce, první výhra. Tomáš Macháč vstoupil úspěšně do turnaje v Barceloně, když Šang Ťün-čchenga z Číny porazil 6:4, 6:4. V další fázi narazí na domácího Španěla a turnajovou jedenáctku Alejandra Davidoviche. Své první utkání po návratu úspěšně zvládl Rafael Nadal.

Tomáš Macháč
zdroj: REUTERS

Macháč měl zahájit působení na antukových dvorcích před týdnem v Monte Carlu, ale turnaj vynechal kvůli odpočinku. Devatenáctiletého Šang Ťün-čchenga zdolal podruhé v kariéře. Stejně jako před dvěma lety ve Phoenixu mu nedovolil ani set.

Třiadvacetiletý Čech získal první sadu díky brejku ve třetí hře. Ve čtvrtém gemu druhého dějství odvrátil stav 0:40 a po prolomeném servisu soupeře se ujal vedení 4:3. Brejk sice nepotvrdil, ale vzápětí se mu podařilo získat podání čínského soka ještě jednou a zápas nakonec uzavřel druhým využitým mečbolem.

Vítězně vstoupil do turnaje i bývalý první hráč světa Rafael Nadal, který se na okruhu ATP objevil poprvé od lednového zranění. Vítěz 22 grandslamů a dvanáctinásobný šampion turnaje v Barceloně vyhrál 6:2, 6:3 nad Italem Flaviem Cobollim. Dalším soupeřem sedmatřicetiletého Španěla, který kvůli vleklým zdravotním problémům vynechal skoro celou minulou sezonu, bude čtvrtý nasazený hráč Alex de Minaur z Austrálie.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka):

Dvouhra – 1. kolo: Macháč (ČR) – Šang Ťün-čcheng (Čína) 6:4, 6:4, Díaz Acosta (Arg.) – Čorič (15-Chorv.) 6:2, 7:5, Lajovič (Srb.) – Schwartzman (Arg.) 6:1, 6:2, Carballés (Šp.) – Grenier (Fr.) 6:2, 6:4, van Assche (Fr.) – Čang Č'-čen (Čína) 7:5, 6:2, Munar (Šp.) – Nišioka (Jap.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články