Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 1. května 2024

Svátek slaví Svátek práce, zítra Zikmund

Halle Berry otevřeně promluvila o šílených bolestech v...

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Halle Berry otevřeně promluvila o šílených bolestech v...

Lenka Kučerová

16. dubna 2024 18:55

Halle Berry

Halle Berry si otevřeně popovídala s první dámou Jill Bidenovou o menopauze a ženském zdraví. Podle magazínu People se podělila i o to, jakým způsobem se o perimenopauze dozvěděla. 

Perimenopauza označuje období, kdy tělo začíná přirozeně přecházet do menopauzy (konec reprodukčního období ženy).

"Nejdřív mi mé ego řeklo, že perimenopauzu přeskočím," začala Halle. "Jsem ve skvělé kondici. Jsem zdravá. Podařilo se mi vysadit inzulín a od svých 20 let zvládnout cukrovku. Takže to člověka nutí myslet si, aha, zvládnu menopauzu. Celé to přeskočím. V té době jsem o tom byla tak nevzdělaná," dodala.

Hollywoodská hvězda vysvětlila, že když jí bylo 54 let, potkala "muže svých snů" a začala chodit s hudebníkem Vanem Huntem (54), držitelem Grammy. Když mluvila o svém sexuálním životě, vzpomněla si, že jednoho dne měla po pohlavním styku extrémní bolesti. Okamžitě proto navštívila svého lékaře.

"Mám pocit, že mám ve vagíně žiletky. Běžím za svým gynekologem a říkám si: 'Panebože, co se to děje?' Bylo to hrozné. Řekl: 'Máte nejhorší případ herpesu, jaký jsem kdy viděl. Já na to: 'Herpes? Já nemám herpes!'"

Herečka okamžitě konfrontovala svého partnera, později se také dali testovat na tuto pohlavně přenosnou nemoc. S negativním výsledkem. "Až potom jsem si uvědomila, že je to příznak perimenopauzy," řekla.

"Můj lékař neměl žádné znalosti a nepřipravil mě na to. Tehdy jsem si uvědomila: 'Panebože, musím využít své platformy. Musím využít všeho, čím jsem, a musím začít dělat změny pro jiné ženy," dodala.

Nejnovější zprávy