Recenze: Protiroztočový povlak na matraci s gumou pro alergiky nanoSPACE

V každé naší recenzi týkající se boje proti roztočům zdůrazňujeme, jak je důležité povléknout do protiroztočových lůžkovin celou vaši postel. O polštáře i přikrývky jsme se už postarali, teď přichází na řadu matrace. Přečtěte si, jak hodnotíme protiroztočový povlak na matraci s gumou pro alergiky od nanoSPACE.

K čemu je protiroztočový povlak na matraci pro alergiky?

Protiroztočový povlak na matraci je určen k ochraně alergiků před roztoči a jejich alergeny. Protože matraci nemůžete vyprat a čistí se docela špatně, není divu, že se v ní nachází nejvíce roztočů. Povlaky proti roztočům se vyrábí z tkaniny s velmi jemnou strukturou, která nedovoluje roztočům ani jejich alergenům projít skrz povlak do ani z matrace. Nejenže se alergikovi uleví od příznaků alergie, ale zlepší se i kvalita jeho spánku.

Mohlo by vás zajímat: 10 tipů, co dělat při alergii na prach

Jak funguje protiroztočový povlak na matraci pro alergiky od nanoSPACE?

Protiroztočový povlak na matraci od české firmy nanoSPACE byl vyroben za využití inovativní nanotechnologie. Jde konkrétně o vícevrstvou textilii s nanovlákennou membránou uvnitř. Membrána slouží jako neprostupná bariéra, která účinně brání roztočům proniknout do matrace nebo z ní uniknout. Díky této bariéře nemají roztoči možnost v matraci žít, ani se tam množit. Nanotkanina je zároveň 100% prodyšná a udržuje matraci čistou.

Antialergický potah na matraci pořídíte u nanoSPACE ve třech provedeních:

  • Protiroztočový povlak s gumou – Povlak na gumu je vhodný pro těžké matrace, protože se velice snadno natahuje. Matraci ale chrání pouze svrchu, a tak se nehodí pro starší matrace nebo na palandy.
  • Protiroztočový povlak se zipem – Na starší typ matrace nebo právě palandy je ideální povlak se zipem. Chrání matraci ze všech stran, akorát s ním není tak snadná manipulace jako s povlakem na gumu.
  • Protiroztočový povlak v podobě plachty – Jestli máte atypické rozměry matrace nebo si chcete vzít povlak s sebou na nějaké cesty, pořiďte si protiroztočový povlak ve formě plachty, který matraci hezky uzpůsobíte. Stejně jako v připadě prvního druhu povlaku, se tento typ nehodí na staré matrace či palandy.

Jak hodnotíme protiroztočový povlak na matraci s gumou pro alergiky od nanoSPACE?

Dětský pokoj jsme jakožto velcí odpůrci paland vybavili dvěma postelemi, pod kterými pravidelně uklízíme. Podle toho asi tušíte, jaký protiroztočový povlak na matraci jsme si u nanoSPACE vybrali – ano, ten s gumou. Také tedy musíme přiznat, že matrace našich dětí nepatří mezi úplně ty nejlehčí, a tak si chceme práci s jejím povlékáním co nejvíce ušetřit. Po zipu bychom sáhli, jedině kdybychom měli starší matrace, jak doporučuje výrobce. A jak jsme s povlakem na gumu spokojení?

Balení

Rádi bychom konečně napsali něco jiného, ale s balením u nanoSPACE jsme stále nadmíru spokojení. Pavučinkami potažené krabičky se u nás doma sice začínají lehce štosovat, ale je nám líto je vyhodit, protože se přeci určitě budou na něco hodit, znáte to. 😉

Abychom tady nevypichovali jen krabičky, tak se nám moc líbí, jak chodí produkty zabalené a popsané. Protiroztočový povlak na matraci s gumou přišel klasicky hezky složený a s příbalovým letáčkem o tom, jak nanomateriál funguje.

Protiroztočový povlak na matraci s gumou přišel klasicky hezky složený a s příbalovým letáčkem o tom, jak nanomateriál funguje.

TIP: Protiroztočový povlak na přikrývku pro alergiky nanoSPACE

Kvalita materiálu a ušití

Povlak je vyrobený z 99,9% polyesteru (mikrovlákenná tkanina) a 0,1% polyamidu 6 (nanovlákenná membrána). To vám stejně jako nám asi moc neřekne. O něco lepší obrázek si uděláte díky certifikaci o nezávadnosti látky OEKO-TEX® STANDARD 100. 

Certifikát garantuje, že daný výrobek prošel přísnými testy, splňuje stanovená ekologická kritéria a požadavky na bezpečnost produktů, které přichází do styku s naší pokožkou. Už na omak je materiál příjemně jemný, a tak jsme na nějakou hrozící vyrážku po povlečení postelí ani nepomysleli.

Co se týče ušití, tak povlak odpovídá rozměrům, švy jsou pevné a nikde nečouhají žádné nitky. Guma je také hezky pevná, ale zároveň nemáme problém s jejím napnutím.

Nezapomeňte si před nákupem změřit tloušťku matrace. Většina povlaků je dělaná na tloušťku 20 cm. Když máte matraci silnější, tak je jasné, že vám na ní nebude povlak sedět a bude lepší zvolit povlak v podobě plachty.

Funkčnost

Jak z textu vyplynulo, protiroztočový povlak na matraci s gumou jsme pořídili dětem. Jedno z nich po nás totiž zdědilo alergii na roztoče. Protože jsme produkty nanoSPACE vyzkoušeli nejprve na sobě, nebáli jsme se koupit povlak hned dvakrát tedy i pro nealergika. Pokud ale o nanoSPACE slyšíte poprvé, rozhodně si vyzkoušejte jeden produkt a v případě spokojenosti pořiďte další. Neradi bychom vás do něčeho vyloženě tlačili.

Nanospace povlaky v kombinaci s dalšími protiroztočovými lůžkovinami opravdu fungují. Dříve se nám syn v noci často probouzel s ucpaným nosem a ráno s lehce oteklými pytli pod očima. Potom, co mu alergolog potvrdil alergii na roztoče, ukázal nám letáček nanoSPACE s potřebnými informacemi a 10% slevou (možná ji bude mít i ten váš).

Když vám i lékař doporučí něco, co vy sami už máte ozkoušeno, má všechno mnohem větší váhu. Hned po první noci s protiroztočovými lůžkovinami byla u syna změna znát. Od té doby ho už žádné potíže netrápí a my si tak společně pořádně oddechli.

TIP: Recenze na celoroční protiroztočovou přikrývku pro alergiky nanoSPACE

Údržba

Předtím než matraci povléknete, měli byste ji důkladně vysát, abyste se zbavili co největšího množství roztočů, které v ní doposud žili. Protiroztočový povlak pro alergiky na matraci můžete hned po rozbalení použít, není nutné ho prát. Potom co povlak povléknete, musíte přes něj povléknout ještě své vlastní prostěradlo.

Když budete své prostěradlo po určitém čase prát, nemusíte svlékat i povlak. Protiroztočový povlak na matraci doporučuje nanoSPACE prát jednou ročně bez aviváže na 40 °C (v nutných případech na 60 °C), v pracím gelu nebo prášku bez obsahu chlóru a fosforu. Po vyprání nechte povlak volně uschnout. Rozhodně ho neházejte do sušičky a ani ho nežehlete.

Protiroztočový povlak na matraci s gumou pro alergiky nanoSPACE

Hodnocení
98%

Výhody a nevýhody produktu

👍🏻 Účinná ochrana před roztoči.
👍🏻 Příjemný materiál.
👍🏻 Odpovídající rozměry.
👍🏻 Snadná údržba.

👎🏻 Na povlak je nutné povléknout ještě své prostěradlo.

98%

TIP: Protiroztočový povlak na matraci se zipem pro alergiky nanoSPACE

Jak hodnotí protiroztočový povlak na matraci s gumou od nanoSPACE ostatní?

Protiroztočový povlak pro alergiky na matraci má opravdu úspěch a nejen u nás. Podívejte se, jak ho hodnotí jiní uživatelé, kteří svůj názor zveřejnili na webových stránkách nanoSPACE. Recenze najdete pod popisem produktu.

Protiroztočový povlak pro alergiky na matraci má opravdu úspěch a nejen u nás. Podívejte se, jak ho hodnotí jiní uživatelé, kteří svůj názor zveřejnili na webových stránkách nanoSPACE. Recenze najdete pod popisem produktu.

Přečtěte si také recenzi na protiroztočový povlak na polštář pro alergiky.

O nanoSPACE

NanoSPACE je česká firma, která jako první na světě začala vyrábět protiroztočové povlaky, přikrývky a polštáře s nanovlákennou membránou. Na trhu působí od roku 2012 a zaměřuje se na nanotechnologie použitelné v každodenním životě. Dlouhodobě vyvíjí produkty, které zlepšují kvalitu života lidí, především alergiků a astmatiků. Zároveň dbá na šetrnost k životnímu prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *