Golfisty roku se v anketě české PGA stali Davidson Spilková a Zuska

foto Ilustrační foto - Česká golfistka Klára Davidson Spilková, 23. června 2023.

Praha - Klára Davidson Spilková byla opět po roce oceněna jako golfistka roku mezi profesionálkami v anketě české asociace PGA. Mezi muži se stal vítězem Jiří Zuska, který ještě vloni triumfoval mezi amatéry. Výsledky hlasování amatérských a profesionálních hráčů, sportovních klubů, trenérů a veřejnosti dnes byly vyhlášeny v resortu Panorama Kácov.

Spilková znovu obhájila prvenství, když i v minulém roce potvrzovala pozici dlouhodobě nejlepší české golfistky. V elitní sérii Ladies European Tour sice k dosavadním dvěma turnajovým vítězstvím další nepřidala, šestkrát ale zaznamenala umístění do desátého místa včetně druhé příčky ve West Palm Beach na Floridě.

"Rok 2023 byl skvělý. I proto, že se mnou mohl po turnajích jezdit můj manžel. Odpovídaly tomu i výsledky," uvedla v tiskové zprávě devětadvacetiletá golfistka, která se v prosinci vdala za Američana Seana Davidsona.

Golfový turnaj Czech Masters evropské série DP World Tour, 27. srpna 2023, Vysoký Újezd.  Na snímku Jiří Zuska.

Zuska vystřídal na pozici golfisty roku Jana Cafourka. Pětadvacetiletý hráč v průběhu minulé sezony přestoupil mezi profesionály a mimo jiné obsadil dělené 14. místo na turnaji Czech Masters evropské série DP World Tour. V březnu si na Puerto Rico Open jako první český golfista zahrál na nejprestižnějším okruhu PGA Tour, navíc prošel cutem a obsadil 54. místo.

"Uplynulý rok hodnotím pozitivně. Přinesl sice i pár špatných věcí, ale převládaly ty pozitivní. I proto se těším na rok 2024 a jsem zvědavý, co přinese," řekl Zuska.

Hlavní kategorie měly stejné vítěze jako prosincová anketa České golfové asociace. I mezi amatéry uspěli Filip Jakubčík a Denisa Vodičková.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 23°C

Celá předpověď