Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

Katalog Elektrosvit 2024-25


Document Actions
Katalog Elektrosvit 2024-25
Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED, nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ... Copak dnes tato značka s více než stoletou tradicí vyrábí? Ne každý je zrovna insider a informace může mít mlhavé ...
Slávek Patera, ze dne: 17.04.2024
reklama


Můj pohled na katalog české, dobře známé značky. Co o ní vědět? Elektrosvit má více než 115 let tradice ve výrobě svítidel, což ukazuje na její dlouholeté zkušenosti a stabilitu v oboru​. Za posledních pár let jsem nikoho z této společnosti nepotkal. Na AMPERu jsem je nestihl ... koukat na sociální sítě mě fakt nebaví. A tak se pozastavím alespoň u tohoto materiálu ...

Výrobní závod společnosti se nachází v obci Svatobořice-Mistřín, asi 50 km od Brna, na Jižní Moravě, což je oblast známá svou láskou k vínu a folkloru​. Vzpomínám si na Miroslava Štilárka, který byl dlouhá léta na odborných událostech ikonou této značky.


Pro více informací kliknout!


Značka se zaměřuje na výrobu svítidel, přičemž specializací jsou nevýbušná svítidla určená pro prostředí s nebezpečím výbuchu (Ex) jako jsou chemické provozy, těžba a zpracování ropy a zemního plynu, elektrárny, lakovny, a další​. Z mého pohledu velice dobrý směr, protože vyrábět kancelářskou "mřížkovinu" je v české konkurenci pošetilostí.

Výroba průmyslových svítidel určených do náročných provozů, světlometů a svítidel veřejného osvětlení a nové technologie, včetně LED modulů a smart řídicích systémů jako DALI-2​​. Dobrá kombinace, leč český trh příliš malý. To vysvětluje kromě zaměření na český trh, expanze i na trhy Slovenska, střední, východní a jihovýchodní Evropy, EU, Středního východu a střední Ameriky​.

Detailní technické specifikace svítidel
Příkon, světelný tok a měrný světelný výkon. Úhel vyzařování a teplota chromatičnosti. Index podání barev a teplotní třída. Životnost svítidel a funkce driveru (např. DALI-2 pro digitální řízení osvětlení). Typy ochrany (IP66, atd.), což je klíčové pro návrh v prostředích s vysokými nároky na odolnost vůči prachu a vlhkosti​.

Nevýbušná svítidla

Využití v prostředích s nebezpečím výbuchu jako jsou chemické provozy nebo těžební zařízení.
Certifikace dle normy ATEX, což je zásadní pro zajištění bezpečnosti v explozivních prostředích.

Osvětlení pro průmyslové aplikace

Svítidla designovaná pro náročné průmyslové prostředí, včetně variant s vysokou odolností proti mechanickému namáhání a agresivním chemikáliím​.

    ​.
Pro více informací kliknout!

Možnosti montáže
Různé typy montážního příslušenství jako jsou držáky pro uchycení na strop nebo stěnu, ochranné koše, a možnosti kabelových vývodek. Informace o maximálním zatížení jističů a počet svítidel zapojených za sebou, které jsou kritické pro správný návrh obvodů​.

Software pro výpočet osvětlení
Poskytnutí návrhů pro vnitřní i vnější osvětlovací prostory a výpočty osvětlení v programu WILS, DIALUX, které jsou nezbytné pro optimalizaci projektů osvětlení​.



Certifikace a normy
Dodržení evropských norm ČSN EN a mezinárodní normy ATEX zajišťuje, že svítidla splňují všechny regulativní požadavky pro použití v EU a dalších regionech​.

Doplňující komponenty a příslušenství
Náhradní díly a konfigurátor svítidel umožňují flexibilitu a adaptabilitu při navrhování a realizaci specifických požadavků instalace​.




Nevýbušná svítidla
Orion LED, Sirius LED, Eris LED, Bilux LED, Trilux LED, Multisafe LED​

Průmyslová svítidla
HalSpot I LED, HalSpot II LED, Tunnel LED, Taurus LED, Farmer I LED, Farmer I LED Pro, Farmer II LED, MultiFreeze LED, Pegas LED, Pegas LED Pro, Junior LED, Junior LED Pro, Tub LED, Tub LED Pro, Turtle LED, Turtle LED Pro, Šacho LED, Meridian LED, Pracho PLA LED ...​

​Svítidla jsou certifikována dle mezinárodní normy ATEX 2014/34/EU a vyráběna ve shodě s evropskými normami ČSN EN, což zajišťuje standard kvality a bezpečnosti​.

Bohužel, odborníci této značky se se mnou míjí a nic jiného o produktech napsat nemohu. Dohledávání na internetu je tak možná podporou digitálního marketingu a s tím osobně nemám nic společného!






 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933