Proč rostou bateriová úložiště na Slovensku jako houby po dešti?

Nové bateriové úložiště výkonu 1,25 MW na Slovensku umožní společnosti ENGIE poskytovat flexibilní energetické služby.  Bateriové úložiště bude poskytovat podpůrné služby FCR společnosti SEPS a bude také sloužit k řízení odchylek bilanční skupiny ENGIE. Na Slovensku vzniká v poslední době řada BESS, která našim sousedům umožní větší integraci OZE a rozvoj moderní energetiky.

Zdroj: ENGIE

Proč se vyplatí investovat do bateriového úložiště?

Projekt bateriového úložiště (BESS) je součástí strategie společnosti ENGIE poskytovat komplexní energetické služby s využitím obnovitelných zdrojů. Společnost ENGIE se snaží přizpůsobovat neustále se měnícímu trhu a nabízet nová řešení se zaměřením na flexibilitu a agregaci.

„Dalšími účely provozování BESS jsou řízení bilanční odchylky skupiny ENGIE, podpora rozvoje obnovitelných zdrojů s kolísavou výrobou elektřiny (fotovoltaika, kogenerace, bioplyn) a řízení odchylek našich zákazníků. V neposlední řadě můžeme díky BESS nabídnout našim zákazníkům také energetickou flexibilitu jako službu,“ vysvětluje Martin Žigo, ředitel divize energetiky skupiny ENGIE.

Celý článek si můžete dále přečíst na našem slovenském webu.