S Bergerem a Šmicerem vyhrával Liverpoolu trofeje. Fotbalový reprezentant teď přiznal obří problémy

S českými hvězdami Patrikem Bergerem a Vladimírem Šmicerem válel v dresu Liverpoolu. Po odchodu do sportovního důchodu však Danny Murphy prožil temné období.

i Zdroj fotografie: FC Liverpool
                   

Scházely mu ty neuvěřitelné emoce před desítkami tisíc skandujících fanoušků. Najednou v něm bylo prázdno a on si nemohl pomoct. Bývalý anglický reprezentant Danny Murphy přiznal, že se po konci fotbalové kariéry potýkal se závislostí na návykových látkách.

Bez fotbalu byl vyřízený

„Když jsem skončil s fotbalem, byl jsem úplně vyřízený. Nastaly obrovské problémy. Když hrajete, nemusíte o ničem přemýšlet, fotbal vás žene dopředu a dodává vám energii. Ale bez něj jsem si musel nějak pomoct a začal můj pád,“ řekl Murphy v podcastu Bena Heatha.

Murphy s Liverpoolem slavil v roce 2001 triumf v Anglickém poháru, Ligovém poháru a Poháru UEFA. A byli s ním přitom i jeho dva čeští kamarádi Vladimír Šmicer a Patrik Berger, se kterými v záložní řadě úřadoval. Odehrál také devět zápasů za anglickou reprezentaci.

Murphy byl závislý

„Byl jsem závislý. Dostal jsem se do bodu, kdy jsem si myslel, že bez těchto látek nemůžu nic dělat. Což byl samozřejmě nesmysl,“ řekl sedmačtyřicetiletý někdejší záložník Liverpoolu či Fulhamu, který v Premier League odehrál úctyhodných 417 zápasů a nastřílel 51 branek. Nakonec se odvážil svěřit okolí a vyhledal odbornou pomoc.

Září v bundeslize, žije s miss a ročně bere 50 milionů. Proč nejede český fotbalový obránce Kadeřábek na Euro?

Danny Murphy, který pracuje jako fotbalový expert pro BBC Sport, také upozornil, že podobné trable řeší řada dalších bývalých hráčů. Právě z toho důvodu také o svých problémech promluvil. „Je důležité na tyhle věci upozorňovat,“ zdůraznil.

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články