Smejkal dal první gól v NHL a pomohl Ottawě k výhře. Posledním postupujícím do play-off je Washington

Spolupráce Pavla Zachy a Davida Pastrňáka neodvrátila domácí prohru Bostonu 1:3 s Ottawou. Zacha 21. gólem v sezoně vyrovnal své loňské střelecké maximum. Jiří Smejkal v dresu Senators vstřelil premiérovou branku v NHL. Washington si výhrou 2:1 nad Philadelphií zajistil postup do play-off.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Smejkal z úhlu propasíroval puk za gólmana Linuse Ullmarka

Jiří Smejkal z úhlu propasíroval puk za gólmana Linuse Ullmarka | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Smejkal na svou první branku v lize čekal dvacet zápasů. Na ledě Bostonu český útočník ve 31. minutě otevřel skóre a nasměroval Ottawu za vítězstvím. Smejkal z úhlu propasíroval puk za gólmana Linuse Ullmarka, na potvrzení gólu si ale musel chvíli počkat. Rozhodčí jej totiž uznali až po zhlédnutí videa.

Zacha po Pastrňákově nahrávce v úvodu třetí třetiny snížil na 1:2 a uzavřel základní část s novým osobním maximem. Rodák z Brna nasbíral 59 bodů a o dvě asistence tak vylepšil svou bilanci z minulého ročníku.

Na vydařenou loňskou sezonu navázal i Pastrňák. Ten zakončil dlouhodobou část se 46 trefami a 63 nahrávkami a podruhé v kariéře překonal stobodovou hranici. Za svým rekordem český střelec zaostal o tři body. Poprvé v kariéře ale překonal hranici 60 nahrávek.

Boston v tabulce Východní konference jistě skončí na čtvrtém místě a v prvním kole play-off narazí na Toronto.

Poslední postupové místo na Východě vybojoval Washington, jenž v klíčovém zápase porazil Philadelphii 2:1. Čekání na postup do play-off prodloužili hokejisté Detroitu, kteří i přes výhru v Montrealu 5:4 po samostatných nájezdech zůstali těsně za Washingtonem.

NHL

Boston - Ottawa 1:3, Montreal - Detroit 4:5 po sam. nájezdech, Florida - Toronto 5:2, Columbus - Carolina 6:3, Winnipeg - Seattle 4:3, Philadelphia - Washington 1:2, Vegas - Chicago 3:1, Vancouver - Calgary 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme