Italská vláda nechala přejmenovat nové SUV od Alfy Romeo. Nyní je to Junior

2
Italská vláda nechala přejmenovat nové SUV od Alfy Romeo. Nyní je to Junior
Fotografie: Alfa Romeo
  • Označení Milano podle italské vlády porušovalo zákon
  • Nové SUV se proto jmenuje Junior
  • Alfa Romeo s přejmenováním neměla údajně sebemenší problém

Italská vláda na konci minulého týdne nechala přejmenovat čerstvě představené SUV s názvem Milano. Italská vláda se shodla na tom, že používání názvu „Milano“ je zákonem zakázáno. Vše souvisí s místem produkce, kdy novinka má být vyráběna v Polsku. Jenže italské zákony výslovně zakazují, aby se produkty s italským jménem vyráběly mimo domovinu. Přesněji o tom hovoří právní předpis z roku 2003, a tak se týden po premiéře nového SUV s logem Alfy Romeo stalo něco, co běžně není k vidění. Výrobce představuje nové označení Junior, které by mělo být dle zákona v pořádku a zcela definitivní.

Původní označení „Milano“, oblíbené u veřejnosti, bylo zvoleno jako pocta městu, kde začala historie značky v roce 1910. Nebylo to poprvé, co se Alfa Romeo zeptala veřejnosti na názor při výběru jména vozu. Již v roce 1966 to platilo pro označení Spider 1600, kdy veřejnost zvolila název Duetto. Tým Alfa Romeo by rád poděkoval veřejnosti za kladnou zpětnou vazbu, italské síti prodejců za podporu, novinářům za enormní mediální pozornost věnovanou novému vozu a vládě za bezplatnou publicitu, kterou tato debata přinesla. Sama automobilka dodává, že díky jedinečnému příběhu a nekonečnému seznamu jmen na výběr nebyla změna názvu problém. Ani označení Milano pak není žhavou novinkou. Na sklonku 80. let minulého století byla produkována Alfa Romeo 75, která na americkém trhu měla označení Milano.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Jak na Vás působí změna názvu? Musím říct, že Miláno pro mě bylo mnohem zvučnější jak Junior. Chápu, že auto je pořád stejné, ale podlě mě si Junioři tohle kupovat nebudou, ale spíš lidi ve středním věku, což nevím, jestli se chcete vracet ve středním věku k čemukoli co má v názvu Junior. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze