MojeKolo

Repre soustředění v Koutech - 60 ostrých jízd pro sjezdové a repre naděje

Autor: Milan Suchomel, vydáno: 17.4.2024

V uplynulém měsíci absolvovala sjezdová a endurová lvíčata tři přípravné kempy před závodní sezónou 2024 za podpory Národní sportovní agentury prostřednictvím Českého svazu cyklistiky a v neposlední řadě komise horských kol.

Nejprve zamířila devítičlenná skupina na silniční kemp na Chorvatskou Istrii, kde najela plánovaný počet kilometrů na silničních kolech. Tato příprava je v našich končinách ne zrovna běžná, ale chtě nechtě i pro sjezdaře je důležitá. Na konci března a v polovině dubna následovaly již kempy na sjezdová a endurová kola ve skiareálu Kouty nad Desnou. Vedení areálu společně se svými zaměstnanci připravilo perfektní zázemí jak v ubytování, tak ve stravování. Zároveň kondice připravené trati byla v tomto brzkém období ideální, přestože v předešlých dnech vydatně pršelo a foukal silný vítr.

 

V průběhu šesti dnů na obou kempech lvíčata zvládla téměř 60 jízd včetně několika jízd na čas. Kemp byl zaměřen především na zvýšení kondice během jízdy, což umožňuje právě extrémně dlouhá trať v Koutech. Dále pak jízdou na čas byla posilována mentální odolnost v jízdě proti chronometru a projíždění správné stopy, či technika jízdy v zatáčkách. Správnou techniku skoků lvíčatům předvedl Mikuláš Nevrkla. Ve večerních hodinách byla diskuze zaměřena na správnou regeneraci po tréninku, mentální přípravu na závody a zvýšení profesionálního přístupu k přípravě nebo závodům. V průběhu tréninkových dnů pomáhal na posledním kempu Matěj Charvát se správným nastavením kol, zejména odpružení. Bohužel na prvním kempu měl úraz Vojta Klokočka a má nyní na dva měsíce stop.

Kdo se všechno kempu zúčastnil?

Takže sjezdová lvíčata byla vybrána z obou sjezdových disciplín sjezd a enduro. Jednalo se o žáky, kadety, juniory a juniorky a z endurové disciplíny junioři do 21 roků. Jako podpora a vzor se dvakrát kempu zúčastnili Stanislav Sehnal a Matěj Charvát.

A jaké výsledky od českých sjezdových a enduro nadějí očekává reprezentační manažer Milan Suchomel?

Od všech očekávám minimálně podobné výsledky jako v sezoně 2023. Vzhledem k současné sjezdové scéně očekávám jak od nejlepších kadetů, tak hlavně juniorů a juniorek pozice do 5. místa v absolutním pořadí závodů ČP nebo Enduroserie.

Na mezinárodní scéně je odhad možností velice složitý. V elitě enduro doufám, že Charvát, Sehnal, Bláha nebo Král zajedou top 30 snad i lépe. V kategorii enduro do 21 roků čtveřice Kalousek, Pivnička, Maxa a Klokočka věřím v umístění i top 5.Ve sjezdu v elitě uvidíme co předvede prvoročák Kolečík. V juniorech bude úspěch prosadit se do závodu.

Diskuze

  • anonymní uživatel Adam (acapka (a) email.cz) 17.4.2024 - 15:01

    OSSS!

  • anonymní uživatel whatever 23.4.2024 - 8:12

    This: "komise horských kol"
    Strašný, tohle když vidím v textu tak dál číst nedokážu, který soudruh tohle pojmenování vymyslel boha...ale že se divím. Nová doba.

    • profilová fotka Keli 23.4.2024 000 8:42

      Raději mlč nebo půjdeš před komisi!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí