Patrik Czepiec
17. dubna 2024 • 09:10

Rozhodnuto: Pastrňák v play off proti těžké váze. Tipy s šancemi na MS

Vstoupit do diskuse
2
  • Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Po středeční noci je jasno. Mužstvo z Bostonu kolem nejlepšího českého hokejisty Davida Pastrňáka překvapivě nezvládlo domácí souboj proti z play off NHL dávno odstavené Ottawě a určilo si tím svého soupeře pro první kolo vyřazovací části. Ve Východní konferenci, kde Bruins zápolí, jsou v tuto chvíli karty rozdané. Tu poslední pro sebe v závěrečném zápase heroicky urval Washington. Kdo na koho připadl? A jaké jsou s tím spojené šance na české hráče pro domácí mistrovství světa?

  • Florida – Tampa Bay

    Šance na českého reprezentanta: 0 %

    Dlouho to vypadalo, že si Panthers střihnou loňskou odvetu s Bostonem, který tehdy vyřadili po sedmi bitvách. Nakonec se ovšem vyšplhali do čela konference, takže na ně připadla Tampa Bay. Nevyzpytatelný protivník s řadou zkušeností z play off může pořádně kousat, ve svém středu má navíc s ohromnou pravděpodobností nejproduktivnějšího hráče základní části Nikitu Kučerova (142 bodů).

    Brankářský démon Andrej Vasilevskij letos poprvé v rámci úspěšností zákroků v NHL klesl pod 91 %, umí ovšem přepínat podobně jako v extralize Ondřej Kacetl. Pro Floridu hovoří týmová soudržnost, jakou ukázala už v loňském roce, spolu s kvalitním oslabením, které se ovšem potká s nejlepší ligovou přesilovkou.

    Tip redaktorů iSport.cz
    Martin Molčík 4:3, Patrik Czepiec 4:3, Pavel Ryšavý 4:2, Petr Říha 2:4.

    Hokejisté Tampy jsou ve výborné formě Hokejisté Tampy jsou ve výborné forměFoto ČTK / AP / Chris O'Meara

  • NY Rangers – Washington

    Šance na českého reprezentanta: 0 % (zraněný Filip Chytil)

    Start Washingtonu do sezony nebyl nejpřesvědčivější, ale navzdory řadě turbulencí se dokázal vejít mezi postupující. Na našlapaném Východě o tom rozhodl v úplném závěru výhrou 2:1 ve Philadelphii. S Detroitem se sice srovnal na 91 bodech, ale do bojů o Stanley Cup Capitals posunul větší počet vítězství v základní hrací době.

    Narazí na Rangers, držitele Presidents‘ Trophy pro nejlepší celek základní části, jemuž chybí dlouhodobě zraněný Filip Chytil. Ten, kdyby zůstal zdravý, by určitě v Rulíkových úvahách nescházel. Ohromný rozdíl ve kvalitě obou mančaftů by se měl projevit. Důležité je to zejména pro Slovensko, které má ve hře beka Martina Feherváryho. A protože si play off za Tampu Bay zahraje i Erik Černák, nejspíš by východní sousedé raději v play off viděli Detroit či Pittsburgh.

    Tip redaktorů iSport.cz
    Martin Molčík 4:2, Patrik Czepiec 4:1, Pavel Ryšavý 4:1, Petr Říha 4:1.

    Hokejisté Washingtonu oslavují postup do play off Hokejisté Washingtonu oslavují postup do play offFoto ČTK / AP / Matt Slocum

  • Carolina – NY Islanders

    Šance na českého reprezentanta: 20 % (Martin Nečas)

    První východní série, kterou budou pozorně sledovat i trenéři národního týmu. Martin Nečas po divoké sezoně, v níž zažil zejména úbytek asistencí a meziroční pokles o 18 bodů, v úvodním kole znovu vyzve Islanders. Opakuje se tak střet z minulého roku, kdy Newyorčané favorizované Hurricanes nečekaně potrápili a sérii protáhli na šest zápasů.

    Z hlediska očekávaného rozložení sil se ani na jaře 2024 nic nemění. Ale pozor! Islanders do závěru ročníku bezvadně připravil trenér a brankářská legenda Patrick Roy, pod nímž klub uspěl v sedmi z posledních osmi utkání, navíc se mohl opírat o skvělé výkony gólmanů. Ani Canes ovšem nemají špatnou aktuální formu, měli by tak projít dál.

    Tip redaktorů iSport.cz
    Martin Molčík 4:1, Patrik Czepiec 4:2, Pavel Ryšavý 2:4, Petr Říha 1:4.

    Martin Nečas se raduje ze své trefy Martin Nečas se raduje ze své trefyFoto ČTK/AP

  • Boston – Toronto

    Šance na českého reprezentanta: 95 % (David Pastrňák, Pavel Zacha, Jakub Lauko – David Kämpf)

    Zřejmě nejtřaskavější souboj. Namlsaný Boston s blížícím se závěrem základní části přece jen ochlazoval motory. Spustí zážeh teď? Na Bruins visí značný tlak po loňské blamáži s Panthers, ale ten se dá jen těžko porovnávat s očekáváním v kanadské Mekce hokeje. Poražený bude extrémně zklamaný. Pro českou reprezentaci nicméně ideální souboj.

    Fanoušci by si pochopitelně raději přáli vidět padnout na kolena Pastrňáka a spol. Pokud by svůj dosavadní „bojkot“ reprezentace přerušil i Pavel Zacha, shromáždila by se na domácím šampionátu velká útočná kvalita. Kouč Radim Rulík by však zřejmě nepohrdnul ani pracantem Kämpfem, který umí pro tým odvést spoustu přehlížené práce v oslabení nebo na buly.

    Tip redaktorů iSport.cz
    Martin Molčík 4:3, Patrik Czepiec 3:4, Pavel Ryšavý 3:4, Petr Říha 4:2.

    David Pastrňák už se chystá s Bostonem na start play off David Pastrňák už se chystá s Bostonem na start play offFoto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud