Ochranka před návštěvou prezidenta kontrolovala celé divadlo

Pár dnů před samotnou návštěvou prezidenta republiky ve Slováckém divadle, která se uskuteční už zítra, došlo i na kontrolu prostor divadla.

Prezident Petr Pavel už zítra přijede do Slováckého divadla

„Plánování pracovních cest pana prezidenta probíhá z důvodu bezpečnosti dlouho v utajení, proto jsou ty závěrečné záležitosti při organizaci návštěvy takového rozměru hektické,“ upozorňuje ředitelka Slováckého divadla Libuše Habartová. Lidi z Kanceláře prezidenta a z jeho ochranky zajímalo například to, kde bude mít prezident místnost na přípravu, kudy půjde na jeviště, kde bude přítomno kolik lidí z provozu divadla, jak vypadá zákulisí divadla, zajišťovali parkovací místa pro téměř dvacet aut a podobně.

„Je to náročné, ale zároveň je to pro nás velmi příjemný adrenalin a s kolegy jsme se shodli, že máme tento typ výzev rádi. Už jsme absolvovali návštěvu zástupců prezidentské kanceláře a ochranky pana prezidenta a ještě jedna pracovní návštěva lidí z okolí pana prezidenta, podrobnější, nás čeká těsně před příjezdem. Hostitelem pana prezidenta je Zlínský kraj, takže samozřejmě probíhá koordinace také se Zlínským krajem,“ dodává Libuše Habartová.

„Byl obyčejně lidský,vzpomíná na první setkání ředitelka

Libuše Habartová už měla příležitost se s Petrem Pavlem jednou potkat, a to v listopadu roku 2022. Tehdy ale ještě nebyl prezidentem, ale generálem ve výslužbě a prezidentským kandidátem.

„S panem prezidentem jsem se já osobně, ale také kolegové ze Slováckého divadla, setkala v rámci jeho prezidentské kampaně. Při návštěvě Uherského Hradiště zavítal také do Slováckého divadla. Bylo to úžasné setkání. Pan prezident byl velmi uvolněný, obyčejně lidský, vtipný. Na naše otázky odpovídal naprosto jasně, srozumitelně a velmi věcně. V té době vrcholila prezidentská kampaň, období vypjatých emocí a očekávání, my jsme byli nepatrným střípečkem toho všeho a jsme za to vděčni,“ uzavírá svou vzpomínku Libuše Habartová.