Škoda Kodiaq RS odhalena předčasně. Bude se jednat o nejvýkonnější SUV značky

Přidat na Seznam.cz

Druhá generace populárního SUV Škoda Kodiaq se může opět těšit na sportovní derivát RS. Ten byl předčasně odhalen pomocí uniklých obrázků, jak informoval server Garáž.cz.

O tom, že i v druhé generaci Škody Kodiaq bude k dispozici sportovnější varianta RS, už nějakou dobu víme. S největší pravděpodobností se bude znovu spoléhat na benzínový dvoulitr TSI, tentokrát s výkonem 195 kW (265 k), což z Kodiaqu RS druhé generace učiní nejvýkonnější Kodiaq v historii. Stejný výkon má nyní nejvýkonnější Superb nové generace a také Škoda Octavia RS po faceliftu.

Nyní už ale také víme, jak bude Kodiaq RS druhé generace vypadat. Na web totiž unikly snímky z Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví, kde je odhalen celý exteriér. Černé akcenty, nové disky kol, větší koncovky výfuku a červená odrazka v zadním nárazníku jsou typickými znaky modelů RS od Škody. Jak vidíme, obdrží je i nový Kodiaq RS.

Oficiální představení nejvýkonnějšího spalovacího SUV značky má proběhnout v prosinci letošního roku. Mezitím do českých dealerství Škody již zanedlouho dorazí první kusy nové generace standardního Kodiaqu.

Zdroj: Garáž.cz