Ondřej Žaba byl nováčkem mezi extraligovými trenéry
Ondřej Žaba

Volejbalisté Ústí nad Labem skončili poslední v tabulce extraligy. Čeká je baráž o udržení. V sezoně vedl tým nový trenér Ondřej Žaba.

„Je to nová situace se vším všudy, ale už jsem trochu obrněný z mládežnických šampionátů. Vyzkoušel jsem si atmosféru mistrovství světa hráčů do 21 let v Itálii jako asistent trenéra Jana Svobody u české reprezentace,“ svěřil se Ondřej Žaba pro MEDIASHOW.cz.

A upřesnil, od koho sbíral první trenérské zkušenosti na volejbalové scéně.

„U mládežnických reprezentací jsem byl asistentem Přemysla Obdržálka, Jana Svobody a Michala Nekoly, který už měl za sebou angažmá u reprezentačního áčka mužů i spoustu let odtrénovaných v extralize. Naposledy jsem byl jeho asistentem u reprezentace do 19 let,“ líčil Ondřej Žaba (na snímku).

„U devatenáctky jsem spolupracoval i s dalším asistentem a bývalým skvělým reprezentantem Janem Štokrem. To, že jsem mohl působit v realizačním týmu s takovými osobnostmi, byla pro mě obrovská škola,“ poznamenal ústecký trenér.

Sbírali zkušenosti i v zápasech s účastníky Ligy mistrů

Během základní části extraligy se ústečtí volejbalisté střetli i s elitními týmy a účastníky evropských pohárů.

„Samozřejmě jsme vnímali, že kluby VK Lvi Praha a Jihostroj České Budějovice absolvovaly Ligu mistrů. Pro český volejbal to bylo dobře. Každá účast v evropských pohárech znamená i zvýšení kreditu pro extraligu. A ústečtí hráči se mohli v duelech s ligovými favority poučit a poznat, co jim ještě chybí, aby se dostali na špičkovou úroveň,“ uvažoval trenér Ondřej Žaba.

Zatímco celek Ústí nad Labem se připravuje na baráž o udržení v extralize s vítězem první ligy, po sezoně už mají týmy Ostravy, Zlína, Beskyd a Benátek nad Jizerou.

Čtvrtfinálové dvojice tvoří: VK Lvi Praha-VK Brno, VK Kladno-Aero Odolena Voda, Dukla Liberec-VK Příbram a Jihostroj České Budějovice-VK Karlovarsko.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama